Hulevesi

Kenellä on vastuu hulevesien hallinnasta? 

Hulevesiä koskeva laki on muuttunut vuonna 2014, jolloin maankäyttö- ja rakennuslakiin lisättiin hulevesiä koskevia erityisiä säännöksiä (13 a luku – Hulevesiä koskevat erityiset säännökset).

Lain mukaan kiinteistön omistaja tai haltija vastaa kiinteistönsä hulevesien hallinnasta (103 e §). Kiinteistön omistajan tai haltijan on johdettava hulevedet kunnan hulevesijärjestelmään, jos niitä ei voi imeyttää kiinteistöllä, tai jos niitä ei johdeta vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäriverkostoon (103 f §)

Kunta vastaa hulevesien hallinnan järjestämisestä asemakaava-alueella. Maankäyttö- ja rakennuslaissa on 2014 määritetty useita uusia hulevesien hallinnan tehtäviä kunnan vastuulle.

Kunnan hulevesijärjestelmään liittymisestä voi hakea vapautusta, mikäli kiinteistön omistaja tai haltija huolehtii hulevesien hallinnasta asianmukaisesti muilla toimenpiteillä ja hulevesiä ei johdeta missään tilanteessa kaupungin hulevesijärjestelmään tai yleisille alueille. Vapautuksen myöntäminen liittymisestä ei kuitenkaan vapauta kiinteistöä hulevesimaksusta.

Jämsässä ei ole vesihuoltolaitoksen hulevesiverkostoa vaan verkosto on osa kaupungin hulevesijärjestelmää (Jämsän kaupunginvaltuuston päätös 23.10.2017).

 Linkki karttaan hulevesialueet

 

 

 

 

 


Lisätietoja hulevesiasioista ensisijaisesti sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  tai puhelinnumerosta 040 828 3856
Tapaamiset vain ajanvarauksella.

Ympäristöinsinööri Jonna Yli-Karjanmaa
Käyntiosoite: Keskuskatu 17, 42100 Jämsä

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn