jate

Jämsän kaupungin jätehuolto ylläpitää aluekeräyspisteitä ja vastaa hyötyjätteiden kierrätyksestä ja vaarallisen jätteen jätehuollosta sekä jäteneuvonnasta. 

Jätelain mukaan kaikkien jätteen haltijoiden tulee liittyä järjestetyn jätteenkuljetuksen piiriin. Myös useampien kiinteistöjen yhteiset jäteastiat ovat mahdollisia.

Jokaisella jätettä tuottavalla on jätelain mukaan velvollisuus huolehtia jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muutoin hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osa jätteistä kuuluu kiinteistöittäisen jätteenkuljetuksen piiriin, ja osa jätteistä tulee itse viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Erilaisille jätteille on tarjolla keräys- ja vastaanottopaikkoja. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Jämsän kaupungin ja Kuhmoisten kunnan yleisissä jätehuoltomääräyksissä säädetään muun muassa kiinteistöjä koskevista lajitteluvelvoitteista, kompostoinnista sekä jätteiden polttamisesta. Jätehuoltomääräykset (pdf)

Jämsän kaupungin jätehuolto tarjoaa maksutta jäteneuvontaa erilaisille ryhmille esim. yhdistysten, koulujen, päiväkotien ym. tapahtumiin. Jäteneuvonta on lakisääteinen tehtävämme. Ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme!

Jätehuollon yhteystiedot

Jämsän kaupunki, Yhdyskuntatoimi, Jätehuolto
postiosoite: Keskuskatu 17, 42100 Jämsä
sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
asiakaspalvelu puh. 040 182 0446
asiakaspalveluaika ma-to klo 9–11 ja 12-15 sekä pe 9-11 ja 12-14.
Suosittelemme asioiden hoitoa puhelimitse tai sähköpostitse. Toimistolla tapaamiset kannattaa sopia etukäteen, koska teemme myös etätöitä.

Asiakaspalvelu ja jäteneuvonta
Jätehuoltotarkastaja Tiina Haapalahti
puh. 040 182 0446
sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jäteasemat ja jätepisteet
Ympäristöinsinööri Jonna Yli-Karjanmaa
puh. 040 828 3856
sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 
 

 

 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn