Katukuva

Senioriasumisen kehittämishanke

Toteutusaika: 1.6.2021-30.11.2022

Rahoittaja: YM logo uusi

Ympäristöministeriö on myöntänyt Jämsän kaupungille 78 000 euroa valtionavustusta senioriasumisen kehittämishankkeelle. Kaupunginhallitus teki päätöksen kaupungin omarahoitusosuudesta 26.4.2021.

Jämsän väestö ikääntyy. Tilastokeskuksen ennusteen mukaan yli 65-vuotiaiden osuus väestöstä kasvaa vuoteen 2040 mennessä noin kymmenellä prosenttiyksiköllä 32 % :sta 42%:iin. Vanhan asuntokannan korjaamisen ja uusien asumisratkaisujen löytymisen sekä asuinympäristöjen ikäystävällisyyden parantamisen tarve kasvaa.

Tavoitteet ja toimenpiteet

Jämsän senioriasumisen hankkeen tavoitteena on ennakoida tulevaa ja varautua kasvaneeseen tarpeeseen. Ikääntyneille suunnatun ja soveltuvan asuntokannan tarjonta Jämsässä on pirstaleinen ja kokonaiskuvaa on vaikeaa hahmottaa. Asuntokantaa on vuokra-asuntojen lisäksi useilla yksityisillä toimijoilla. Vuokra-asuntoja omistavat myös yhdistykset tai muut pienemmät toimijat. Tietoa vapaista ja vapautuvista asunnoista ei ole helposti saatavilla ja asuntojen esteettömyydessä on haasteita.

Hankkeessa on tarkoitus myös toteuttaa ikääntyneille suunnatun osuuskuntamallisen uudishankkeen toteutettavuusselvitys, kehittää asumisviestintää ikäihmisten tietotarpeita palvelemaan sekä tukea kiinteistönomistajia toimenpiteissä, joilla saadaan asuntokantaa remontoitua senioriystävälliseksi kohtuullisin kustannuksin.

Hanke perustuu osallisuuteen. Kaikki projektin toimenpiteet on tarkoitus tehdä vuorovaikutuksessa paikkakunnalla asuvien ikäihmisten kanssa. Hankkeen toteutus on osa Jämsän kaupungin strategian hyvän asumisen tavoitteen toimeenpanoa.

 

Osallistu kyselyyn

Tilaa uutiskirje

Hankkeeseen liittyviin kysymyksiin vastailee:

Piritta Koskinen

PIRITTA KOSKINEN
projektisihteeri
040 615 2855
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn