Katukuva

Jämsän kaupungissa laaditaan neljän vuoden välein laaja hyvinvointikertomus ja sen työstäminen aloitettiin vuoden 2020 aikana. Tulevaan hyvinvointikertomukseen 2021–2024 yhdistetään myös turvallisuussuunnittelu läheisenä toimintona hyvinvoinnille. Hyvinvointi- ja turvallisuuskertomus pitää sisällään jämsäläisen hyvinvoinnin ja turvallisuuden nykytilan kartoituksen ja tulevan suunnittelua.

Jämsän kaupungin asukkaiden hyvinvoinnin ja turvallisuuden nykytilan kartoitus toteutettiin mittaritiedon ja jämsäläisten näkemysten perusteella. Jämsäläisten hyvinvoinnin tilaa kartoitettiin kyselyllä moniammatilliselle hyvinvointityöryhmälle ja kaupungin johtoryhmälle huhti–toukokuussa 2020 sekä kaikille jämsäläisille suunnatulla verkkokyselyllä 5.–24.6.2020. Kyselyyn vastasi noin 250 henkilöä. Yhteenvetona voidaan todeta mitatun tiedon, hyvinvointi- ja johtoryhmän sekä jämsäläisten näkemysten hyvinvointia tukevista ja sitä heikentävistä tekijöistä olevan hyvin yhteneväiset. Kuntalaiskyselyssä kysyttiin myös näkemyksiä hyvinvointityöryhmän asettamista hyvinvoinnillisista tavoitteista.

Hyvinvointikertomustyö eteni syksyllä verkossa toteutettuihin työpajoihin, joissa työstettiin toimenpiteitä hyvinvoinnillisille sekä turvallisuuteen liittyville tavoitteille. Työryhmissä oli läsnä eri aloilta ja eri toimijoiden edustusta. Suunnitelmien laatimiseen osallistuneet henkilöt on lueteltu suunnitelmalomakkeiden alussa.

Työ on valmisteluvaiheessa ja niiden ulkoasu tulee kehittymään, mutta asiat ovat esillä. Tutustukaa aineistoihin ja niin halutessanne voitte jättää kommenttinne 18.2.2021 mennessä sähköpostilla
turvallisuusasioihin liittyen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja
hyvinvointiin liittyen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Hyvinvointikertomus etenee kaupunginvaltuuston käsittelyyn kevään aikana. Sitä ennen se työstetään ulkoasultaan luettavammaksi.

Alla pdf-tiedostoina itse kertomustekstiluonnos sekä toimenpidesuunnitelmat ikäryhmittäin ja turvallisuuden osalta

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn