Kaavoitus ja rakentaminen

Jämsässä on mahdollista asua kaupungin keskustassa, taajamissa sekä haja-asutusalueilla omien mieltymyksien ja tarpeiden mukaan. Kaupungissa on useita erilaisia asuinalueita, jotka sijaitsevat keskusta-alueilla, taajamien reuna-alueilla tai järven rannalla. Kaupungin eri taajamissa on hyvät asumista tukevat peruspalvelut olemassa.

Kaupungilla on laaja tonttitarjonta eri puolella kaupunkia sekä asuin- että teollisuusrakentamiseen ja myös loma-asuntotontteja on tarjolla Himoksen alueella. Tonttitarjontaan voit tutustua Tontit-sivustolla.

Kaavoituksen ja maankäytön strategisen suunnittelun tehtävänä on suunnitella ja kehittää kaupunkia ja ohjata maankäyttöä ja rakentamista alueellaan. Myös kiinteistönmuodostus- ja osoiteasiat ohjaavat rakentamista.

Rakennusvalvonta toimii rakennusvalvontaviranomaisena. Rakennusvalvonta neuvoo ja myöntää rakennus-, toimenpide- ja muut luvat sekä suorittaa viranomaisvalvontaa.

Tilapalvelujen tehtävänä on huolehtia kaupungin olemassa olevasta kiinteistöomaisuudesta sekä uusien rakennusten suunnittelusta ja rakennuttamisesta. 
 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn