Liikenne

english
Isojarven kansallispuistoIsojärven kansallispuisto Kuhmoisten ja Jämsän rajalla sopii hyvin päivän tai parin retkikohteeksi. Alueella on vaelluspolkuja yhteensä 30 km. Polut on viitoitettu ja niiden varrella on teltta- ja tulentekopaikkoja. Myös melominen on puistossa mahdollista. Kansallispuisto sijaitsee Isojärven etelärannalla ja siihen kuuluu yli 20 saarta. Seudun ohjelmapalveluyrittäjät järjestävät puistoon opastettuja vaellusretkiä ja melontapalveluja.

Heretyssä sijaitseva tukkikämppä on kunnostettu kesäkahvilaksi ja vanhaa tukkilaiskulttuuria esitteleväksi nähtävyydeksi. Kämpällä voi myös yöpyä. Muita rakennuksia alueella ovat Lortikan kämppä, jota voi vuokrata majoituskäyttöön 20 hengelle sekä suojeltava Huhtalan torppa, jossa järjestetään vuosittain perinnetapahtumia.

Heretystä Kannuslahdelle lähtevä luontopolku (3 km) kertoo metsien käytön historiasta, Lortikan luontopolku (3 km) taas seudun geologiasta ja lajistosta. Muiden reittien pituus vaihtelee 4-11 kilometrin välillä. Pisimmät lenkit voi yhdistää 20 kilometrin pituiseksi kierrokseksi. Parilla reitillä voi ajaa myös polkupyörällä.

majava

Heretyn kämppä ja kesäkahvila

Kesäkahvila ja majoitusta Isojärvellä.
Kylämäntie 1335, Kuhmoinen, puh. 0400 999 393
Lortikan kämpän vuokraukset, puh. 0205 64 5270
arrow roundwww.majatalovillanen.fi

Metsähallitus

Lisätietoa Isojärven reiteistä ja palveluista.
arrow roundwww.luontoon.fi

Osoite: Kylämäntie 1335, Kuhmoinen
GPS: 61°40.6533', 25°00.1529'

Ajo-ohje Isojärvelle

Heretyn opastuspiste sijaitsee Länkipohja–Kuhmoinen-tien varrella (tie nro 3284). Autoille on pysäköintialue. Puistoon pääsee Jämsästä kolmea vaihtoehtoista reittiä pitkin:

1) Ajetaan Jämsästä 9-tietä pitkin Tampereen suuntaan n. 25 km. Länkipohjan kohdalla on viitta kansallispuistoon. Käännytään vasemmalle Länkipohjaan: Längelmäentie. 1,5 km jälkeen käännytään vasemmalle: Petsamontie. Jatketaan n. 6 km, käännytään oikealle ja jatketaan Kylämäntietä n. 8 km. Etäisyys Jämsästä n. 40 km. Tien loppuosuus on hiekkatietä. Ajoaika n. 30 minuuttia.

2) Jämsästä ajetaan 9-tietä (E63) Tampereen suuntaan 17,5 km, käännytään vasemmalle Hämepohjantielle ja ajetaan 2,5 km. Käännytään oikealle Ouninpohjantielle kohti Velua ja ajetaan noin 4 km. Tämän jälkeen käännytään vasemmalle Petsamontielle kohti Kuhmoista ja ajetaan noin 8,5 km. Etäisyys Jämsästä n. 33 km. Suurin osa matkasta on hiekkatietä, hienot maisemat. Ajoaika n. 30 minuuttia.

3) Jämsästä ajetaan Lahden suuntaan n. 38 km. Jämsä-Lahti tiellä (nro 24) on Kuhmoisissa viitta kansallispuistoon. Käännytään oikealle Länkipohjaan, Längelmäentielle. Noin 5 km jälkeen käännytään vasemmalle Kylämäntielle, ajetaan n. 13,4 km. Etäisyys Jämsästä n. 57 km. Viimeinen osuus hiekkatietä. Ajoaika n. 50 minuuttia.

arrow roundKartta (Retkikartta)

arrow roundTulostettava Isojärven esite ja kartta (pdf)

 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn