Lukio

LukioLukio pyrkii tarjoamaan mahdollisimman hyvät edellytykset monipuoliselle oppimiselle ja jatko-opinnoille.

Lukiomme ovat kurssimuotoisia ja koulutyö on jaksotettu viiteen suunnilleen yhtä pitkään jaksoon. Jokaisen aineen oppimäärä on jaettu kursseihin. Kurssit ovat itsenäisiä kokonaisuuksia. Opiskelun aikana voit suorittaa myös muissa Jämsänjokilaakson toisen asteen oppilaitoksissa jakson mittaisia opiskelukokonaisuuksia.
Halutessasi voit suorittaa myös kaksoistutkinnon 3–4 vuodessa.

Jämsän lukio
Johtava rehtori Juha Damskägg
Kelhänkatu 8, 42100 Jämsä
Rehtori, puh. 040 836 1604
Kanslia, puh. 040 357 8432
koulu.lukio(at)jamsa.fi
Jämsän lukion www-sivut
facebook-iconJämsän lukio Facebookissa

Yhteisöllinen ja yksilökohtainen opiskelijahuolto

Koulupsykologin ja -kuraattorin työn tavoitteena on tukea opiskelijoiden hyvinvointia, myönteistä kehitystä, koulunkäyntiä, osallisuutta, sosiaalista vastuullisuutta ja elämänhallintaa yhteistyössä lukion henkilökunnan kanssa. Oppilas- ja opiskelijahuoltolain mukaisesti psykologi- ja kuraattoripalvelua tarjotaan ensisijaisesti koko kouluyhteisöä koskevana opiskelijahuoltotyönä. Koulupsykologi ja -kuraattori osallistuvat opiskelijahuollon suunnitteluun ja kehittämiseen sekä toimivat oppilaitoskohtaisen opiskelijahuoltotyöryhmän jäseninä.

Koulupsykologi ja – kuraattori tarjoavat myös yksilökohtaisen opiskelijahuollon palveluja tapaamalla opiskelijoita erikseen sovittuina vastaanottoaikoina lukion koulusihteerin työhuoneessa (koulukuraattori maanantaisin ja koulupsykologi perjantaisin). Tarvittaessa vastaanotto voidaan järjestää myös muuhun toimipisteeseen esimerkiksi perhe- tai verkostopalaverina. Palvelut ovat vapaaehtoisia, luottamuksellisia ja maksuttomia. Opiskelija voi ottaa yhteyttä psykologiin tai kuraattoriin puhelimitse, tekstiviestillä, Wilman kautta tai sähköpostitse. Palveluun voi hakeutua myös esim. rehtorin, opettajan, opinto-ohjaajan, opiskeluterveydenhoitajan, lääkärin tai huoltajan välityksellä.

Lukiopsykologin kanssa voi selvittää psyykkisen terveydentilaan liittyviä huolenaiheita (esim. opiskelustressi, masennus, ahdistuneisuus, syömishäiriöt, ihmissuhdevaikeudet, kriisitilanteet tai yleinen pahan olon tunne). Psykologin työnkuvaan sisältyy psykologiset selvittelyt, tutkimukset ja arvioinnit. Lukiokuraattorin kanssa voi keskustella esimerkiksi opiskelumotivaatiosta, poissaoloista, perhe-, ystävyys- ja seurustelusuhteisiin liittyvistä huolenaiheista, yksinäisyyden tunteesta, elämänhallinnan kysymyksistä, itsenäistymisestä, päihteiden käytöstä, vapaa-ajan harrastuksista sekä asumiseen ja taloudelliseen toimeentuloon liittyvistä asioista. Psykologi ja kuraattori kartoittavat opiskelijan elämäntilannetta ja tuen tarvetta sekä ohjaavat tarvittaessa jatkotutkimuksiin ja – hoitoon. Työtehtäviin kuuluu yhteistyö huoltajien ja opiskelijan muun palveluverkoston kanssa.
 

Yhteystiedot

Koulupsykologi Milja Halttunen
puh. 040 586 6278
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Koulukuraattori Sanna Kytöoja
puh. 040 688 2480
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn