Paununkoulu

Kirjasto-auto on ollut ilman kuljettajaa joulukuun alusta lukien. Kirjastoautoa on toivottu takaisin liikenteeseen lehden palstoilla ja asiakaspalautteissa.

Kirjastoauton kuljettajan rekrytointia on valmisteltu sivistyslautakunnassa lokakuusta lähtien. Kuljettajaa haettiin aluksi sisäisesti. Sisäinen haku ei johtanut rekrytointiin ja kaupunginhallitus päätti marraskuussa sivistyslautakunnan esityksestä laajentaa hakumenettelyä ja kohderyhmää työnantajan harkitsemalla tavalla.

Hakuprosessissa on selvitetty muun muassa jämsäläisten työttömien tilannetta useiden yhteistyötahojen kautta. Asiassa on etsitty sellaista ratkaisua, jossa kaupungin taloudellinen tilanne ja työllistymispolkujen rakentuminen mahdollistuisi.

Kirjastoautotehtävään tarvitaan osaamista ja pätevyyttä paitsi raskaan kaluston kuljettamiseen, myös kirjastoalan koulutus sekä luontaisesti hyvät asiakaspalvelutaidot. Jämsässä kirjastoautopalvelua hoitaa kuljettaja-virkailija pääasiassa yksin. Sellaiseen järjestelyyn, jossa autossa työskentelisi kuljettaja ja lisäksi kirjastopalvelua hoitava virkailija, kirjastolla ei ole riittävästi henkilökuntaa eikä se ole taloudellisesti perusteltua.

Kirjastoaineiston palautukset
Kirjastoaineiston palautuksia voi liikennöintikatkon aikana jättää kirjastojen lisäksi Matkahuollon lehtilukusaliin, josta ne kuljetetaan pääkirjastolle jokaisena arkipäivänä. Kirjastolla on myös jonkin verran mahdollisuuksia tuoda kotipalveluna aineistoa niille asiakkaille, joiden kirjastoasiointi ei ole mahdollista iän. sairauden tai vamman vuoksi eikä omaiset voi sitä hoitaa. Palvelu on asiakkaalle maksuton ja sitä voi tiedustella kirjastosta.

Kirjastopalvelu on kaupunkilaisille tärkeä. Kirjastoauto Severuksella on noin 70 pysäkkiä. Vuotuinen lainausmäärä noin 30 000 ja lainaajia on noin 1200. Kirjastoauto on otettu käyttöön v. 2009.

Lisätietoja:

sivistyslautakunnan puheenjohtaja Matti Similä p. 040 869 3443
sivistystoimenjohtaja Leena Kilpeläinen p. 0400 542 062

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn