Paununkoulu

Jämsän vanhimman koulurakennuksen vuonna 2016 alkanut kunnostustyö on edennyt harjannostajaisjuhlaan. Tilaisuutta vietettiin 14.3.2018 hernekeiton ja kakkukahvien voimalla. Haitarimusiikki ja puheet täydensivät hyvähenkisen työjuhlan.

Pääosa purku- ja uudisrakennustöistä on tehty kaupungin työllisyystöinä ja työmaalla on ennättänyt olla runsaat 30 työntekijää. Työmaata vetänyt Ilkka Silén kiitteli työporukkaa hyvästä motivaatiosta ja tunnollisuudesta.  Työmaakierroksella ihasteltiin kaunista käsityötä ja esiin otettuja vanjoja rakenteita. Puheenvuoroissa nostettiin esiin työllistämisen merkitys ja saman pihapiirin ympärille syntyvä hieno kokonaisuus.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi hankkeelle 400 000 euron avustuksen, jonka lisäksi Jämsän Lions Clubit tekevät korjaustöiden hyväksi kansalaiskeräystä. Korjaustyön kokonaiskustannusarvio on 1,7 miljoonaa euroa.

Korjaustöiden lähtökohtana on ollut palauttaa rakennus rakenteiltaan mahdollisimman paljon alkuperäisen kaltaiseksi.  Sisäseiniin tulee puolipaneelit ja rakennusaikakauden tyyliset tapetit. Lattiat palautetaan lankkulattioiksi ja koneellista ilmanvaihtoa ei tule. Pysyvään koulukäyttöön arvorakennus ei enää palaa, vaan tiloihin tulee kaupungin sekä järjestöväen toimitiloja. Kunnostettuihin tiloihin valmistuu yksi isompi juhla- esiintymis- tai kokouskäyttöön sopiva sali ja useita pienempiä kokoustiloja. Osa alkuperäisestä kalustuksesta kunnostetaan käyttöön tai näyttelykappaleiksi.

Lisätietoja:
palveluasiantuntija Hannu Ahlstedt
p. 040 538 0452

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn