Paununkoulu

Julkaistu: 30.01.2020
Viimeksi päivitetty: 30.01.2020

Jämsän kaupunki jakaa vuosittain liikunnan, taiteen ja kulttuurin aloilla ansioituneille jämsäläisnuorille 50 euron suuruisia stipendejä. Liikuntastipendi myönnetään kaikille 15-22 -vuotiaille jämsäläisille, jotka ovat saavuttaneet ko. vuoden aikana Suomen mestaruuskilpailuissa tai kansainvälisissä arvokilpailuissa mitalisijan. Samalle ikäryhmälle jaettavista kulttuuri- ja taidestipendeistä esitykset tehdään järjestöjen tai oppilaitosten toimesta.

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 30.1.2020 myöntää liikunnan, taiteen ja kulttuurin alojen stipendien hakemiseen lisäaikaa 14.2.2020 saakka. – Alkuperäinen hakuaika päättyi vuoden 2019 lopussa, mutta erityisesti kulttuuristipendien saajista saatiin vähän esityksiä, toteaa vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki.

Stipendit voidaan luovuttaa 15-22 –vuotiaille jämsäläisille nuorille heidän ansioistaan liikunnan, kulttuurin tai taiteen alalla. Stipendit ovat suuruudeltaan 50 euroa. Esitykset kulttuuri- ja taidestipendien saajista tehdään järjestöjen tai oppilaitosten toimesta. Kulttuuristipendi voidaan myöntää kulttuurin ja taiteen saralla menestyneelle nuorelle. Stipendejä myönnetään enintään 10 kappaletta vuosittain.

Kulttuurin stipendiehdokkaista tulee oppilaitosten ja järjestöjen tehdä esitys perusteluineen 14.2.2020 mennessä sivistystoimelle kaupungin verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella. Päätökset stipendien saajista tekee vapaa-aikapalvelupäällikkö tehtyjen esitysten pohjalta.

Nuorisostipendien jakoon vuoden 2019 ansioista on varauduttu sivistystoimialan vuoden 2020 talousarvioesityksessä.
- Monissa kunnissa on jo vuosien ajan huomioitu myös kulttuurin alalla ansioituneita nuoria. Toivottavasti stipendi kannustaa myös jämsäläisiä nuoria kulttuuriharrastuksessaan, sanoo palveluasiantuntija Hannu Ahlstedt.

Säännöt

Lisätietoja:
vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki
puh. 040 571 656

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn