Paununkoulu

Julkaistu: 12.03.2020
Viimeksi päivitetty: 12.03.2020

Kaupungin korona-valmiusryhmä kokoontui torstaina käsittelemään valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa antamia valtakunnallisia suosituksia koronatilanteessa.

– Jämsän kaupunki tulee noudattamaan valtioneuvoston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen linjauksia ja suosituksia, kaupunginjohtaja Hanna Helaste vakuuttaa.

Tapahtumat perutaan

Valtioneuvosto on suositellut, että kaikki yli 500 henkilön yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Myös pienempien tapahtumien perumista on suositeltu. Aluehallintovirastoilta (AVI) odotetaan määräyksiä valtioneuvoston suosituksista huomenna perjantaina 13. maaliskuuta. Lisäksi vapaaehtoista harrastetoimintaa suositellaan rajoitettavaksi. Riskiryhmien suojaamiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Kaikki Jämsän kaupungin järjestämät tapahtumat perutaan maaliskuun loppuun saakka.

Varhaiskasvatus, koulut ja iltapäivätoiminta toimivat toistaiseksi normaalisti. Huoltajia pyydetään huomioimaan, ettei sairasta lasta tule tuoda päiväkotiin tai kouluun.

Kaupunki suosittelee, että tapahtumanjärjestäjät ja yhdistykset seuraisivat ja noudattaisivat lajiliittojensa yms. linjauksia ja ottaisivat huomioon valtioneuvoston suositukset jo tässä vaiheessa tapahtumien järjestelyissä ja niiden perumisessa. Aluehallintoviraston mahdollisesti antamat tarkemmat ja tiukemmat määräykset tapahtumien järjestelyissä edellytetään otettavan huomioon.

Matkustamista vältetään, etätyötä suositaan

Kaupungin henkilöstöä kehotetaan välttämään tarpeetonta koti- ja ulkomaan matkustamista. Ulkomaille matkustettaessa on tehtävä matkustusilmoitus (matkustusilmoitus.fi). Matkalta palattuaan työntekijä on poissa työpaikaltaan 14 vuorokauden ajan matkan jälkeen joko etä- tai korvaavassa työssä, myös loma-jakson pidentäminen on järjestettävissä. – Etätyön tekemistä suosittelemme tässä tilanteessa kaikille työntekijöille, joiden työ on mahdollista tehdä paikasta riippumattomasti. Suositus on voimassa maaliskuun loppuun saakka. Kokoukset ja palaverit hoidetaan pääasiassa Skype –yhteydellä, kaupunginjohtaja Hanna Helaste sanoo.

Kaupungilla seurataan koronaviruspandemian kehittymistä tiiviisti. Mikäli koronavirustilanne muuttuu Jämsässä, kaupunki tiedottaa sen mahdollisista vaikutuksista eri palveluihin verkkosivuillaan, sosiaalisen median kanavilla ja olemalla suoraan yhteydessä asiakkaisiin.

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Hanna Helaste p. 0400 742 751
hallintojohtaja Auli Korhonen p. 040 557 2146

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn