Paununkoulu

Julkaistu: 14.03.2020
Viimeksi päivitetty: 14.03.2020

Jämsän kaupunki on täydentänyt varautumistoimenpiteitään koronavirusepidemian vuoksi. Ryhmätoiminnat lopetetaan ja liikuntatilat suljetaan.

Tähän mennessä Jämsässä ei ole todettuja tartuntoja. Jämsän kaupunki noudattaa palvelujen järjestämisessä valtioneuvoston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen linjauksia ja suosituksia.

Ryhmätoiminta ja liikuntatilat

Jämsän kaupungin järjestämät kaikki ohjatut ryhmätoiminnot ja tilaisuudet perutaan maanantaista 16.3. alkaen. Aiemmin ilmoitetun mukaisesti kaikki kaupungin järjestämät tapahtumat on peruttu maaliskuun loppuun saakka. Samaa menettelyä on suositeltu myös muille tapahtumajärjestäjille. Kaupungin alueella toimivat liikunta- ja harrasteyhdistykset ovat toimineet vastuullisesti koronaviruksen ehkäisemiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi peruuttamalla toimintojaan.

• Uimahalli Koskikara sekä koulujen liikuntatilat ja kuntosalit suljetaan 16.3. alkaen maaliskuun loppuun saakka. Uimahallin sarjakorttien ja muiden maksullisten toimintojen osalta huomioidaan sulkuaika.
• Jäähalliyhtiöiltä saadun tiedon mukaan Jämsänjokilaakson Jäähalli ja Längelmäki Halli on suljettu 14.3. lähtien.
• Kaupunki on peruuttanut mailavuoron ja yleisöluisteluvuoron 13.3.2020 alkaen Jämsänkosken jäähallissa.
• Kirjasto ja nuorisotilat ovat toistaiseksi avoinna normaalisti.
• Työväenopiston ja musiikkiopiston opetuksen jatkumisesta tiedotetaan tarkemmin maanantaina 16.3. Työväenopiston liikuntaryhmät on peruttu 16.3 alkaen.
• Jämsän musiikkiopiston perhe-seniorimuskariryhmän toiminta keskeytetään torstaista 19.3 alkaen. Ryhmä on kokoontunut torstaisin klo 10 Seppolan palvelutalossa.
• Kivipankin näyttelytoiminta jatkuu toistaiseksi, mutta kotiseutuneuvos Hannu Ahlstedtin Kivipankilta tattikoululle -luennon toinen osa torstaina 19.3. Paunun koulun auditoriossa siirtyy pidettäväksi myöhemmin.

Asiakaspalvelut avoinna

Kaupungin neuvonta ja muut kaupungin asiakaspalvelut ovat toistaiseksi avoinna normaalisti. Asiakkaille suositellaan asiointia puhelimitse tai sähköisesti. Kaupungin Chat-palvelu on avoinna arkisin klo 9 – 15, mutta viestin palveluun voi jättää ympäri vuorokauden.

Mikäli henkilökohtainen tapaaminen asioinnin hoitamiseksi on välttämätöntä, asiakkaita pyydetään mahdollisuuksien mukaan sopimaan aika etukäteen.

Ohjeistusta etätyöhön

Kaupungin asiantuntija- ja toimistohenkilöstöä siirtyy maanantaista 16.3. lähtien mahdollisuuksien mukaan tekemään etätöitä maaliskuun loppuun saakka. Etätyöohjeistusta on täsmennetty korostaen tietoturvaan ja tietosuojaan liittyviä asioita.

Matkalta palaaminen

Mikäli kaupungin työntekijä on ollut ulkomaan matkalla, hän on poissa työpaikaltaan 14 vuorokauden ajan matkan jälkeen. Samanlaista toimintaa suositellaan varhaiskasvatuksessa ja koulujen oppilaille. Ulkomaanmatkan jälkeen suositellaan, että oppilas tai hoitolapsi on kotiinpaluupäivän jälkeisestä päivästä lukien 14 vuorokautta vapaaehtoisesti pois koulusta tai päivähoidosta.

Kouluissa huoltaja pyytää vapautuksen opetuksesta koulun rehtorilta ja oppilaalle myönnetään luvallinen poissaolo. Oppilas saa koulutehtävät Wilman välityksellä ja kouluun palatessa järjestetään tarvittaessa tukiopetusta. Oppikirjat säilytetään kotona ja tuodaan päivittäin kouluun.

Varhaiskasvatuksessa huoltaja ilmoittaa poissaolosta omalle varhaiskasvatusalueen esimiehelle. Tästä johtuva poissaolo varhaiskasvatuksesta otetaan huomioon asiakasmaksussa. Esioppilaalle lähetetään tehtäviä Wilman ja Daisyn välityksellä.

– Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen osalta noudatamme tartuntatautilain perusteella terveysviranomaisen ohjeita ja olemme valmistautuneet toiminnan nopeisiin muutoksiin. Lukiokoulutuksen osalta valmistelemme ratkaisuja ylioppilaskirjoitusten turvaamiseksi, kaupunginjohtaja Hanna Helaste sanoo.

Terveydenhuollon ohjeistus

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä on siirrytty epidemian rajaamisvaiheesta sen liennytykseen perjantaista 13.3.2020 lähtien. Tämä tarkoittaa sitä, että voimavarat kohdennetaan THL:n ohjeiden mukaan akuuttiin hengitystieinfektioon sairastuneiden riskiryhmien tutkimiseen.

Valtaosa sairastumisista on lieviä ja niitä hoidetaan oireiden mukaisesti ja pysymällä pois työpaikoilta ja kouluista. Sairaanhoitopiiri toivoo, että hyväkuntoiset ja lievistä oireista kärsivät eivät ottaisi yhteyttä neuvontapuhelimeen vaan katsoisivat ohjeita Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) sivuilta.

Jämsän Terveys tiedottaa vastaanottotoiminnan muutoksista viimeistään maanantaina 16.3.

Asumispalveluyksiköiden vierailijoita pyydetään kiinnittämään erityistä huomiota käsihygieniaan. Sairaana tai lievistäkään flunssaoireista kärsivänä ei tule vierailla. Ulkomailla matkustaneita pyydetään välttämään vierailua matkan jälkeen vähintään 14 vuorokautta.

Seuraa ajankohtaista tiedotusta

Kaupunki seuraa koronavirustilanteen kehittymistä tiiviisti yhteistyössä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon kanssa ja valmistautuu toimimaan tilanteen vaatimalla tavalla. Kaupunki tiedottaa vaikutuksista eri palveluihin verkkosivuillaan sekä sosiaalisen median kanavillaan.

– Tässä tilanteessa ei voi liikaa korostaa jokaisen omaa vastuuta: jos sinulla on vähäisiäkään flunssaoireita, pysy kotona, kaupunginjohtaja Hanna Helaste vetoaa asukkaisiin.

Katso myös 12.3.2020 julkaistu tiedote Kaupungin varautuminen koronaviruspandemiassa

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Hanna Helaste p. 0400 742 751
hallintojohtaja Auli Korhonen p. 040 557 2146

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn