Paununkoulu

Julkaistu: 21.08.2020
Viimeksi päivitetty: 21.08.2020

Jämsän kaupungin varhaiskasvatukseen, esi- ja perusopetukseen laadittuja, Korona-pandemiasta johtuvi ohjeita toiminnan käytännön järjestelyihin on päivitetty 21.8.2020

Jämsän kaupungin varhaiskasvatuksen ja esiopetukseen sekä perusopetukseen toiminnan ohjeistuksia on päivitetty yhteistyössä kaupungin hallintoylilääkärin kanssa Opetus- ja kulttuuriministeriön, Opetushallituksen sekä Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin uusien ohjeistusten pohjalta.

- Pääsääntö on edelleen, ettei oireisena voida osallistua varhaiskasvatukseen eikä perusopetukseen. Mikäli on oireinen tai oireet epäselvät, otetaan yhteys puhelimitse omaan terveysasemaan tai Jämsän terveyden päivystykseen, toteaa hallintoylilääkäri Jyri Moilanen. - Muutoksia on sen sijaan tullut tilanteeseen, jossa lapselle ilmaantuu koronavirusinfektioon sopivia hengitystie- tai vatsaoireita mutta lapsi tai hänen lähipiirinsä ei ole matkaillut 2 viikkoon ulkomailla, eikä hän ole tiettävästi altistunut koronavirukselle, Moilanen jatkaa.

Tällöin:
1. jos lapsen näytteille pääseminen viivästyy niin, että oireet ovat olleet jo 1 vrk poissa ennen näytteille pääsyä tai sen vastauksen saamista, niin lapsi voi palata hoitoon/kouluun.
2. jos perheessä on samanaikaisesti useita samanlaista hengitystieinfektiota sairastavaa, niin riittää, että yhdeltä lapselta on saatu negatiivinen testitulos: muut lapset voivat palata hoitoon/kouluun kun oireet ovat selvästi lievittymässä.

Ohjeistuksessa on myös mm. kirjaukset tilanteeseen, jos lapselle ilmaantuu koronavirusinfektioon sopivia hengitystie- tai vatsaoireita oireita, ja hän tai hänen lähipiirinsä on matkaillut 2 viikon sisään ulkomailla.

Päiväkodilla tai koululla ei ole oikeutta vaatia nähtäväkseen todistusta lapsen koronatestistä eikä edellyttää, että todistus on ehto päiväkotiin tai kouluun palaamiselle. Koronatestauksessa on kyse henkilökohtaisesta terveystiedosta samalla tavoin kuin minkä tahansa muun potilastiedon kohdalla.

Testiin pääsee ensisijaisesti ottamalla yhteyttä omaan terveysasemaan tai virka-ajan ulkopuolella Jämsän Terveyden päivystykseen.

Tartuntatautitilanne voi muuttaa nopeastikin viranomaisten antamia ohjeita ja suosituksia. Tästä seuraa, että Jämsän kaupungin ohjeet päivittyvät ja tarvittaessa hyvinkin nopeasti.

Tiedotamme muutoksista.

Tutustu ohjeeseen tästä.

Lisätietoja:
hallintoylilääkäri Jyri Moilanen, p. 040 617 5215
varhaiskasvatusjohtaja Maija Jääskeläinen, p. 040 507 9571
ma. opetusjohtaja – opistojen rehtori Sini Käkönen, p. 040 751 4731

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn