Paununkoulu

Jämsän kaupungin varhaiskasvatuksen ja esiopetukseen sekä perusopetukseen toiminnan ohjeistuksia on päivitetty yhteistyössä kaupungin hallintoylilääkärin kanssa opetus- ja kulttuuriministeriön, Opetushallituksen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin uusien ohjeistusten pohjalta.

Pääsääntö on edelleen, ettei oireisena voida osallistua varhaiskasvatukseen eikä perusopetukseen. Mikäli on oireinen tai oireet epäselvät, otetaan yhteys puhelimitse omaan terveysasemaan tai Jämsän terveyden päivystykseen. Tarkennukset näkyvät tässä tiedotteessa lihavoidulla fontilla.

Tarkennuksia on tullut tilanteeseen, jossa lapselle ilmaantuu koronavirusinfektioon sopivia hengitystie- tai vatsaoireita mutta lapsi tai hänen lähipiirinsä ei ole matkaillut 2 viikkoon ulkomailla, eikä hän ole tiettävästi altistunut koronavirukselle.

Tällöin:

1. jos oireilu on hyvin lievää, voi oireita seurata kotona ilman testaamista. Oireisena ei voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen. Jos oireet kokonaan väistyvät, ei testiin tarvitse mennä, vaan kouluun tai varhaiskasvatukseen voi palata yhden oireettoman päivän jälkeen.

2. Jos lapsella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai jos hänen nenänsä alkaa valua ulkoillessa mutta oireilu loppuu sisätiloissa, lapsi voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen, kunhan hänen yleistilansa on muuten normaali eikä infektio-oireita ole, koronavirustestiä ei tarvitse ottaa.

3. Vaikka edellä mainituissa kohdissa kuvatuissa tilanteissa koronatestiä ei edellytetä, lapsen voi viedä koronavirustestiin vanhemman niin halutessa tai terveydenhuollon ammattilaisen niin suositellessa.

Ohjeistuksessa on edelleen myös mm. kirjaukset tilanteeseen, jos lapselle ilmaantuu koronavirusinfektioon sopivia hengitystie- tai vatsaoireita oireita, ja hän tai hänen lähipiirinsä on matkaillut 2 viikon sisään ulkomailla.

Päiväkodilla tai koululla ei ole oikeutta vaatia nähtäväkseen todistusta lapsen koronatestistä eikä edellyttää, että todistus on ehto päiväkotiin tai kouluun palaamiselle. Koronatestauksessa on kyse henkilökohtaisesta terveystiedosta samalla tavoin kuin minkä tahansa muun potilastiedon kohdalla.

Testiin pääsee ensisijaisesti ottamalla yhteyttä omaan terveysasemaan tai virka-ajan ulkopuolella Jämsän Terveyden päivystykseen.

Myös varhaiskasvatuksessa ja kouluissa tapahtuvaa terapeuttien toimintaa koskevaa ohjetta on päivitetty.

Tartuntatautitilanne voi muuttaa nopeastikin viranomaisten antamia ohjeita ja suosituksia. Tästä seuraa, että Jämsän kaupungin ohjeet päivittyvät tarvittaessa hyvinkin nopeasti. Tiedotamme muutoksista.

Tutustu 28.8.2020 päivitettyyn ohjeeseen tästä

Lisätietoja:
varhaiskasvatusjohtaja Maija Jääskeläinen, p. 040 507 9571
ma. opetusjohtaja-opistojen rehtori Sini Käkönen, p. 040 751 4731

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn