Kirjasto

Jämsän pääkirjasto, lehtisali

4.2.-2.3.2019

 

Moni ei tunne nykyään kristittyjen Jumalan persoonanimeä vaikka reilut sata vuotta sitten se oli yleisesti käytössä. Näyttely on informatiivinen läpileikkaus historiasta ja se esittelee Jumalan Nimen käyttöä Suomen historiassa noin 1600-luvulta lähtien. Nimen käytöstä muissa kielissä löytyy myös useita otteita.

Näyttely sisältää kuvamateriaalia Suomen eri kirkoista löytyvistä kirkkoasusteista ja muista kohteista joissa Nimi esiintyy. Osia materiaalista on saatu Suomen Kansallismuseon avustuksella.

Esillä on myös jo harvinaiset vuosien 1642 ja 1886 Raamatut, Ilmari Kiannon, Eino Leinon, Aleksis Kiven ja Hella Wuolijoen kirjoja sekä muita teoksia, joissa nimi esiintyy.

Näyttelyn teema on "Jumalan Nimi". Näyttely esittelee erityisesti nimen esiintymistä eri tilanteissa ja julkaisuissa Suomessa ja lyhyesti miten se on alun perin ilmoitettu, sekä hieman miten se ilmaistaan maailmalla. Näyttelyssä ei ole tarkoitus esittää jotain tiettyä suuntausta vaan se on puhtaasti informatiivinen, materiaalia eri uskonnoista lainaava, ilman spekulaatiota ja faktaan perustuva.

Näyttely on ollut lähes 50 kirjastossa. Useammissa näyttelyssä on ollut oppaita, jotka ovat vastanneet tauluista ja kirjallisuudesta mahdollisesti muodostuviin kysymyksiin. Näyttely on maksuton.

Järj. Kauko Koskinen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn