Kirjasto

Palvelulupaus on julkinen sitoutuminen määritellyn palvelun tuottamiseen.
Lukutaidon ja lukemisharrastuksen tukeminen on kirjastopalvelun perustehtävä, jota haluamme toteuttaa kaikissa olosuhteissa.

Satutuokiot

Järjestämme kaikissa kirjastoissa kouluvuodenKirja parantaa elämää aikana vähintään yhden satutuokion kuukaudessa. Kerromme, luemme tai esitetämme satuja ja tarinoita. Tuokio kestää noin 30 minuuttia ja on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille. Myös ryhmät ovat tervetulleita.

Tavoitteenamme on tarjota lapsille mukava tutustuminen kirjastoon ja satujen maailmaan.

Lisätietoja: Johanna Elo, puh. 040 687 8770

Eskareiden kirjastokäynnit

kirjasto12fbJärjestämme kaikille Jämsän eskareille ohjatun tutustumisen kirjastoon kouluvuoden aikana. Järjestämme eskareille kirjastoseikkailun, jossa sadun ja leikin kautta tutustutaan kirjastoon ja sen palveluihin, lainaukseen, palautukseen ja kirjojen käsittelyyn. Seikkailun lopuksi lapset saavat omankirjastokortin.

Lisätietoja: Elina Jokinen, puh.040 712 2520

Kirjavinkkaus

Kirjavinkkaus tarkoittaa kirjoista puhumista. Tarjoamme kirjavinkkausta kaikille Jämsän perusopetuksen kolmosluokkalaisille ja seiskaluokkalaisille lukuvuoden aikana.

Vinkkauksen päämäärä on saada kuulija lukemaan esitelty teos. Vinkkaus tukee ja edesauttaa lukuharrastuksen syntyä ja ylläpitoa, kielen kehittymistä, kirjojen tuntemusta, henkistä kasvua ja maailmankuvan avartumista. Päämääränä on myös viihtyä, aktivoida kaikkia aisteja, sekä jakaa elämyksiä.

Lisätietoja: Elina Jokinen, puh. 040 712 2520

Tiedonhaun opastus

Kirjasto sisältäJärjestämme lukion ja ammatillisen toisen asteen ensimmäisen vuoden opiskelijoille opastusta kirjaston verkkopalveluihin ja tiedonhaun perusteisiin.
Tavoitteenamme on antaa valmiuksia hyödyntää tiedonhaussa monipuolisesti erilaisia tiedonlähteitä, oman kirjaston verkkopalveluista internetin tietokantoihin. Yhtenä näkökulmana on lähteiden luotettavuuden arviointi.

Lisätietoja: Merja Mäkinen, puh. 040 832 1123

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn