Kirjasto

 Löydät meidät myös Facebookistafacebook-logo. Tule tykkääjäksi.

E-kirjakokoelma

www.keskikirjastot.fi/web/arena/e-kirjatKeski-kirjastojen e-kirjakokoelmasta voit lainata tällä hetkellä yli 2000 eri julkaisua e-kirjana tai e-äänikirjana ja kokoelmaa täydennetään jatkuvasti. Kokoelmasta suurin osa on aikuisten suomenkielistä kaunokirjallisuutta ja tietokirjallisuutta, englanninkielistä aineistoa löytyy myös jonkin verran. Kokoelmaan kuuluu myös lasten- ja nuortenkirjallisuutta.
E-kirjat hankitaan kotimaiselta Ellibsiltä, joka on myös toteuttanut palvelun. Kirjojen lainaamiseen tarvitset Keski-kirjastokortin ja siihen kirjastosta saatavan pin-koodin.Tutustu e-kirjakokoelmaan.

eMagz

Keski-kirjastot ovat ottaneet käyttöön etäkäyttöisen eMagz-aikakauslehtipalvelun. Etäkäyttöisiä EMAGZ
kotimaisia aikakauslehtiä saa tällä hetkellä Suomessa ainoastaan Keski-kirjastoista. Palvelussa ovat luettavissa muun muassa seuraavat lehdet: Suomen kuvalehti, Tekniikan maailma, Seura, Anna, Deko ja Kotiliesi.

Lehtiä pääsee lukemaan osoitteessa Keski-kirjastokortilla ja siihen kirjastosta saatavalla pin-koodilla. Palvelun yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajoitettu, joten jos lehti ei ensi yrityksellä ole vapaana, kannattaa yrittää uudelleen. Lukusessio katkeaa joko 15 min viimeisimmästä sivunkäännöstä tai viimeistään 1 h päästä. E-lehtiä ei voi varata eikä niistä mene myöhästymismaksuja. eMagz palveluun.

ePress-sanomalehtipalvelu - vain kirjastossa

www.epress.fiEpress sisältää yli 200 kotimaista sanomalehteä digitaalisina näköislehtinä. Palvelussa mukana Keskisuomalainen, Aamulehti, Helsingin Sanomat ja Hufvudstadsbladet sekä lähes kaikki Keski-Suomen paikallislehdet ja Suomen maakuntalehdet. Lehdet ilmestyvät palveluun heti tuoreeltaan ja säilyvät kaksi vuotta.
HUOM! Palvelu toimii vain kirjastojen asiakaskoneilla tai omalla laitteella kirjaston langattomassa verkossa.Tutustu ePressiin.

PressReader

www.pressreader.comPressReader sisältää digitoituja sanoma- ja aikakauslehtiä heti tuoreeltaan eri puolilta maailmaa: yli 7000 lehteä yli 100 maasta ja noin 60 eri kielellä. Lue esim. päivän Svenska Dagbladet tai The Guardian. Palvelu on käytössä kotona ja kirjastossa. Etäkäyttöön ei välttämättä ilmesty kaikki samat lehdet kuin kirjastossa käytettäessä. Lue kirjautumisohjeet täältä.

Infopankki/Finland in your language

infopankki.fiInfopankki.fi tarjoaa tietoa Suomesta ja maahanmuuttaville tärkeistä
asioista 12 kielellä. Sivun ylälaidasta löydät kielivalinnat, joiden avulla pääsee samansisältöisille eri kielisille sivuille. Tutustu tästä: infopankki.fi / Finland in your language.

Rockway

www.keskikirjastot.fi/web/arena/rockwayKeskikirjaston kirjastokortin omistajana sinulla on mahdollisuus opiskella soittoa, laulua ja äänittämistä kotimaisella Rockway verkkokurssilla.

Asiakkaiden valittavana on yhteensä noin 40 kurssia alkeistasosta edistyneemmille harrastajille suunnattuihin kursseihin. Kursseja on tarjolla seuraavista aihepiireistä: kitara, koskettimet, laulu, basso, rummut, ukulele ja äänitys. Jokainen kurssi sisältää useita video-oppitunteja ja ne on toteutettu yhteistyössä huippuopettajien kanssa. Kaikki kurssit ovat suomenkielisiä ja maksuttomia kirjaston asiakkaille. Käytettävissä on myös metronomi, viritin ja mahdollisuus äänittää soittoa tai laulua.

Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta. Lainassa olevia verkkokursseja voi varata ja tiedon vapautuneesta kurssista saa ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Kurssilainat näkyvät vain Rockway-palvelussa, eivät Keski-kirjastojen verkkokirjastossa asiakkaan omissa lainoissa.

Verkkokursseja voi käyttää kaikilla yleisimmillä, päivitetyillä selaimilla. Kursseja voi katsoa tietokoneella, tabletilla, ja älypuhelimella, mutta välineet, metronomi, viritin ja äänitä itsesi-toiminto, toimivat ainoastaan tietokoneella. Verkkoyhteyden tulee olla yli 2 Mb/sekunti, jotta videot toimivat sujuvasti. Lue lisää ja kirjaudu palveluun täältä. 

Naxos-musiikkipalvelu

Naxos Music Library -musiikinkuuntelupalveluKirjastokortilla on käytettävissä Naxos Music Library -musiikinkuuntelupalvelu. Kirjoita palveluun kirjastokorttisi asiakastunnus (tunnuslukua ei tarvita). Kuuntelu on mahdollista työasemilla, joissa on kuulokkeet, kovaääniset tai yleensä ääni käytössä.

Musiikki on streaming-muodossa eli sitä voi ainoastaan kuunnella. Palvelusta täytyy muistaa myös kirjautua ulos, jotta seuraava käyttäjä pääsee palveluun sisään. Palvelu on käytössä Keski-Suomen kirjastojen alueella. Yhtäaikaisesti käyttäjiä voi olla kahdeksan. Naxos Music Library -musiikinkuuntelupalvelu

Naxos Spoken Word Library äänikirjatlogo nswl

Naxos Spoken Word Library –palvelu sisältää pääsiassa englanninkielisiä äänikirjoja, mutta myös jonkin verran saksan-, ranskan- ja portugalinkielistä kirjallisuutta. Naxos Spoken Wordissa on aikuisten ja lasten kaunokirjallisuutta, enimmäkseen klassikoita. Lisäksi siellä on tietokirjoja, runoja, näytelmiä, rentoutusmusiikkia, luonnonääniä (esim. linnunlaulua) ja kielikursseja. Palvelussa on tällä hetkellä yli 6000 äänikirjaa, uusia äänikirjoja lisätään kuukausittain. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla. Lue lisää ja kirjaudu palveluun tästä.

Kirjasampo

kirjasampo logo thumb Kirjasampo on kaunokirjallisuuteen keskittyvä verkkopalvelu joka perustuu kirjastojen laajoille kaunokirjallisuuskokoelmille. Laaja ja kattava verkkopalvelu, josta tavoittaa myös vanhempaa ja vähemmän kysyttyä kirjallisuutta. Auttaa löytämään uusia lukukokemuksia monipuolisesti ja helposti. Palvelun yhteydessä on myös  Kirjakalenteri josta voit katsoa, kuunnella ja hakea Ylen kirjallisuusohjelmat, teokset ja tekijät.

Kysy kirjastonhoitajalta

www2.kirjastot.fi/kysyKysy kirjastonhoitajalta on Suomen kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu. Mukana vastaamassa on 75 kirjastoa. Kysymyksiin pyritään vastaamaan kolmen arkipäivän kuluessa. Saat vastauksen sähköpostiisi. Arkistosta voit etsiä aiemmin kysyttyjä kysymyksiä. Erikoistietämystä palvelussa tarjoavat 20:n erikoiskirjaston sekä tietopalvelun ammattilaiset. 

Viittomakielinen eKirjasto

www.viittomakielinenkirjasto.fiViittomakielinen kirjasto on Kuurojen Liiton ylläpitämä verkkopalvelu, Kirjaston aineisto koostuu noin 350 viittomakielisestä videosta. Osa materiaalista on käännetty suomeksi tai ruotsiksi.

Videot on luokiteltu kuuteen pääluokkaan ja jokaisella pääluokalla on useita alaluokkia. Kaikista videoista on laadittu kuvailutekstit, videot on asiasanoitettu ja niiden tekijätiedot on merkitty näkyviin.
Kirjasto on vapaasti kaikkien käytettävissä ilman kirjautumista. Ainoastaan videoiden kommentointi ja soittolistatoiminnon käyttö edellyttävät sitä. Sivusto toimii kaikilla päätelaitteilla.

Langaton verkko

Pääkirjastossa, Kuorevedellä ja Länkipohjassa on avoin ja maksuton langaton verkko (Wi-Fi) kannettavalla tietokoneella tai älypuhelimella käytettäväksi.
Kirjasto ei vastaa mahdollisista ongelmista tai vahingoista verkon käytön yhteydessä. Käytetyn laitteen palomuurin, virusturvan ja käyttöjärjestelmän on syytä olla ajan tasalla, jotta surffaus on turvallista.

Muistathan myös verkkotietokannan

www.keskikirjastot.fiKeski-kirjastoihin kuuluu 23 keskisuomalaista kuntaa ja yli 50 kirjaston toimipistettä. Kirjastoilla on yhteinen tietokanta osoitteessa keski.finna.fi.

 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn