Kirjasto
Cornelia Funke: Rosvoruhtinas
(Otava, 2003)
esitetellyt Sara Myllyniemi (TET-harjoittelussa Kuoreveden kirjastossa)
  
Loistavana tarinankertojana monista kirjoistaan tunnetun Cornelia Funken kirjaa Rosvoruhtinas on käännetty monille eri kielille. Saksalaisen Funken kirja oli myyntimenestys Englannissa heti ilmestyttyään ja sen ensimmäinen painos loppuun myytiin kymmenessä päivässä. Kirjasta on tehty myös elokuva.
  
Kirja kertoo lapsijoukosta johon kuuluu harvahampainen Riccio, tummaihoinen Mosca, piikkilettinen ampiainen, tädiltään karanneet veljekset Prosper ja Bo sekä tietysti heidän salaperäinen johtajansa rosvoruhtinas, oikealta nimeltään Scipio. Joukko elää vanhassa elokuvateatterissa Venetsiassa rosvoruhtinaan varassaaliiden turvin.
 
Hyvä onni kääntyy, kun Prosperin ja Bonin Esther-täti palkkaa Victor Getz-nimisen etsivän etsimään pojat. Tästä alkaa tarina, jossa riittää niin onnellisia kuin vähän huonompiakin käänteitä. Tarinassa myös salaisuudet alkavat paljastua ja käy ilmi että kaikki ei ole sitä miltä näyttää.
 
Tarinan juonenkäänteet yllättävät. Teksti on helppoa lukea ja juoni ennalta-arvaamaton. Maaginen Venetsia lumoaa lukijankin ja saa hyvälle tuulelle.
  
Suosittelen niin aikuisille kuin lapsillekin, jotka jaksavat yli kolmesataasivuisen kirjan lukea.
 
  

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn