Kirjasto
Elisabet Aho: Sisar
Otava, 2011
esitellyt 9.5.2012 Elina Jokinen
 
Suomessa riehuu sisällissota punaisten ja valkoisten välillä ja Helsingissä on levotonta. Diakonissalaitokselle tuodaan pahoin loukkaantunut nuori nainen, joka ei muista menneisyyttään.
 
Sisarten hellässä hoidossa Ellen kuitenkin vähitellen toipuu ja alkaa pikku hiljaa muistaa menneitä kauhuja. Mieleen palaavat niin työ puhelinkeskuksessa kuin myös hyvä ystävä Selma, jonka kanssa Ellen on jakanut niin asunnon kuin elämän ilot ja surut kaupungin melskeissä. Diakonissalaitoksella Ellen saa voimaa sisarien uskosta ja tutustuu myös sodan jalkoihin jääneisiin lapsiin, joiden elämä ei todellakaan ole helppoa. Sodan kauhut tulevat hyvinkin lähelle ja koettelevat monia.
 
Pikku hiljaa Ellenin mielessä alkaa kyteä ajatus jäämisestä kokonaan itsekin sisareksi, jolloin muiden auttaminen olisi mahdollista. Se ei kuitenkaan ole niin helppo päätös vaan vaatii paljonkin pohdintaa.
  
Elisabet Aho kirjoittaa niin tässä kuin edellisissäkin kirjoissaan hyvin todentuntuisesti sodanaikaisista tapahtumista tavallisen ihmisen näkökulmasta. Tämä voisi aivan hyvin olla tositarina Ellenin ja muiden elämästä sodan jaloissa Helsingissä vuonna 1918.
 
Mielenkiintoista ajan kuvausta, mutta myös ihanaa tarinankerrontaa, seassa ripaus romantiikkaa. Kuin myös todentuntuista kuvausta naisten asemasta, työstä puhelinkeskuksessa ja elämästä diakonissalaitoksella.
 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn