Kirjasto
Ally Condie: Tarkoitettu
Tammi, 2011
esitellyt 22.3.2012. Satu Vaheri (TET-harjoittelussa Jämsän kaupunginkirjastossa 19.-23.3)
  
Cassia elää tulevaisuuden maailmassa, uudessa ja mahtavassa Yhteiskunnassa. Siellä ei tarvitse itse suunnitella mitään, Yhteiskunta tekee sen sinun puolestasi. Se päättää milloin ja mitä syöt, etsii kyvyillesi sopivan työpaikan ja jokainen kansalainen kuolee täytettyään 80 vuotta. Kaikki mitä siellä teet on säädelty ja suunniteltu. Jopa vapaa-aika on tarkasti ohjattua.
     
Kansalaisten täytettyä 17, Yhteiskunta valitsee hänelle optimaalisesti parhaimman kumppanin. Cassian kumppaniksi valitaan yllättäen hänen paras ystävänsä Xander, vaikka on erittäin harvinaista että kumppani asuu edes samassa provinssissa. Tutkittuaan Xanderin tietoja saamaltaan mikrokortilta kuvaan välähtää toisenkin pojan kuva, Kyn, jonka hän myöskin tuntee.
  
Ky on ”poikkeama” joka ei saa mennä naimisiin tai saada lapsia. Viranomaiset vakuuttavat että tapahtuma oli pelkkä virhe, mutta Cassian sokea usko Yhteiskuntaan on jo murtunut. Kumpi näistä pojista on oikeasti hänelle tarkoitettu kumppani? Täydellinen Xander vai salaperäinen Ky?
  
Vaikka yleensä en pidä scifi-kirjoista, tämän minä luin kannesta kanteen miltei yhdessä päivässä. Kirja oli kiinnostava ja siihen sisältyi hieman romantiikkaakin. Suosittelen kaikille.
 
  
  

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn