Kirjasto

rakkausonharhaaLauren Oliver: Delirium - Rakkaus on harhaa
WSOY 2011
esitellyt 23.5.2014 Emma Himanen

"Kaikista tappavista tappavin: rakkaus surmaa, kun sen saa ja kun sitä ei saa."

17-vuotias Lena asuu tulevaisuuden yhteiskunnassa, jossa rakkaus, amor deliria nervosa, on julistettu vakavaksi ja tappavaksi sairaudeksi. Lenan maailmassa sääntöjä tulee noudattaa, ja rakastaminen on kiellettyä ja rangaistavaa. Rakkauden poistamiseksi on kehitetty leikkaus, Proseduuri, johon kaikkien täysi- ikäisten on osallistuttava.

Lena on menettänyt äitinsä Delirialle, ja nähnyt sairauden vaikutukset siskoonsa. Hän pelkää saavansa tartunnan ja sen takia odottaa 95 päivän päässä häämöttävää Proseduuriaan ja sen jälkeistä rauhallista elämää.

tumblr static lauraMutta kuitenkin ennen Proseduuriaan Lena tapaa mielenkiintoisen ja kapinahenkisen pojan, Alexin. Lena tietää, että hänen pitäisi vältellä Alexia, tai muuten hän voisi saada tartunnan. Pian Lena kuitenkin alkaa kyseenalaistaa yhteiskunnan sääntöjä ja rajoituksia, ja miettiä mikä on oikeasti oikein ja mikä väärin.

Kirja oli mielestäni todella hyvä ja koukuttava. Kirjan idea oli mielenkiintoinen, eikä kirjaa olisi malttanut laskea käsistään.

Suosittelen kaikille tätä kirjaa, sekä myös trilogian kahta seuraavaa osaa.

 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn