Error while rendering logo particle.
Kirjasto

Annukka Salama: Käärmeen lumoojakäärmeenlumooja
WSOY, 2012
esitellyt 18.11.2014 Aino Pasanen (TET-harjoittelussa pääkirjastossa 10.-15.11.2014)

"Oletko koskaan miettinyt miltä tuntuisi, jos puolet kyvyistäsi tulisi satunnaisesti valitulta eläimeltä? Unna on ketterä, kuin orava. Hän putoaa aina jaloilleen, kiipeää puuhun vaikka takaperin ja heittää skeittilaudalla henkeäsalpaavia voltteja. Unna on luullut olevansa ainoa laatuaan, kunnes skeittaa itsensä salaperäisen Rufuksen jengiin. Synkänkomea poika ottaa Unnan suojelukseensa, mutta tuo yhteisöllisyyden lisäksi tämän elämään kasan hallitsemattomia riskejä. Toiset niistä ovat suloisia, kuin suudelma, toiset tappavia, kuin metsästäjän luoti."

Käärmeen lumooja on faunoideista kertovan sarjan ensimmäinen osa. Kaksi seuraavaa osaa ovat nimeltään Piraijakuiskaaja (jonka tapahtumapaikka on aurinkoinen Kalifornia) ja Harakan loukku. (jonka tapahtumapaikka on metsästäjien kaupunki)

Kuten jo kirjan takakannesta näkee, Käärmeen lumooja on rennosti, mutta fiksusti kirjoitettu nuortenkirja. kansien sisästä löytyy siis romantiikkaa, jännitystä ja hauskoja hetkiä sekä yliluonnollisuutta.

annukkasalamaTarinassa siis juoksentelevat Faunoidijengin jäsenet Rufus, Joone, Ronni, Vikke sekä tietenkin kirjan päähenkilö Unna. Ensimmäisessä kirjassa siis seurataan erakkoluonteisen Unnan totuttelua yhteisöllisyyteen ja ystävyyteen.

Ensimmäisen kirjan tapahtumapaikka on siis Helsinki tarkemmin sanottuna Haukiala. Ainakin itselle oli yllätys, että kirjan tapahtumapaikka on ylipäätään Suomessa.

Käärmeen lumooja eroaa muista kirjoista monella tavalla. Vaikka siinä on paljon yliluonnollisia aineksia, se on kirjoitettu niin, että sitä on helppo lukea. Tähän kirjaan jää kiinni niin, että huomaakin vahingossa lukeneensa pitkälle aamuyöhön.

Kirja on kirjotettu hauskasti ja siinä on käytetty epävirallista, sekä värikästä kieltä, joten se on oikeasti kirja jota jaksaa lukea, vaikka lukeminen ei muuten kiinnostaisikaan.

 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn