Kirjasto

Condie Ally: Tarkoitettu
Tammi 2011

Collins Suzanne: Nälkäpeli
WSOY 2008

Esitelleet: Janina Flyktman ja Eevi Pekki
TET-harjottelussa Jämsän pääkirjastossa 13.3.-17.3.

 

Ally Condie: Tarkoitettu

Tarkoitettu on nuorille aikuisille suunnattu scifi-romaani, joka kertoo tulevaisuuden maailmasta, Yhteiskunnasta. Kirjan päähenkilö on 17-vuotias Cassia Reyes. Jo kirjan alku herätti (ainakin minussa) mielenkiinnon. Maailma, jossa jopa puoliso ja kuoleman ajankohta valitaan ennalta, vaikuttaa mielenkiintoiselta ja koukuttavalta. Kirjassa päähenkilö Cassia rikkoo rajoja rakastuessaan kiellettyyn poikaan, joka on luokiteltu ihmisenä sopimattomaksi seurustelemaan. Cassian matka kohti poikaa, Kyta, alkaa vasta seuraavassa osassa. Kirjan seuraavat osat, Rajalla ja Perillä, täytyy lukea saadakseen tietää Cassian, Kyn ja Yhteiskunnan kohtalon.

Kuvailu on monipuolista ja runollista. Kirja ei ole liian imelä. Kuvailun monipuolisuus herättää mielikuvituksen henkiin, eikä se jää tylsäksi. Minun mielestäni kirja oli hyvä, vaikka siihen ei mahtunut erityisemmin jännitystä. Pieni kapina elää kuitenkin lukiessa mukana. Kirja kannattaa lukea, jos pidät scifistä ja romantiikasta.

 

Suzanne Collins: Nälkäpeli

Nälkäpeli on nuorille aikuisille suunnattu scifi-kirja. Se sijoittuu tulevaisuuden Amerikkaan, jossa ihmiset asuvat vyöhykkeissä. Joka vuosi järjestetään tapahtuma nimeltä Nälkäpeli, jonka sanotaan olevan rangaistus kapinasta, ja jolla yritetään pitää ihmiset aisoissa. Peliin valitaan jokaiselta vyöhykkeeltä nuori tyttö ja poika.

Päähenkilö on 16-vuotias Katniss Everdeen, jonka elämä muuttuu täysin, kun hänen siskonsa valitaan peliin. Katniss ilmoittautuu vapaaehtoiseksi siskonsa tilalle, sillä ei voi antaa tämän kuolla. Parikseen hän saa Peeta Mellarkin, jolle Katniss on käytännössä jo velkaa elämänsä.

Kirja on jännittävä ja sen maailma on mielenkiintoinen. Peetan ja Katnissin välinen suhde mutkistaa asioita, eikä peli ole enää pelkkää hengestä taistelemista. Nälkäpeli on Nälkäpeli-trilogian ensimmäinen osa, ja Katnissin sytyttämä kapina jatkuu kirjoissa Vihan liekit ja Matkijanärhi. Kirja kannattaa lukea mikäli pitää scifistä ja romantiikasta.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn