Kirjasto

Kerstin Gier: Lupaus: unien ensimmäinen kirja
Gummerus, 2015
esitellyt Mira Zenker (TET-harjoittelu 12/18)

Livin elämä ei suinkaan ole täydellistä. Hän joutuu elämään äidin kanssa, joka muuttaa aina paikasta toiseen. Jo kauan Liv ja hänen pikkusiskonsa Mia ovat toivoneet, että he asettuisivat asumaan pysyvästi jonnekin. Vihdoin heille luvataan mukava ja pysyvä asutus Oxfordissa. Mutta kun he saapuvat lentokentälle kaikki käykin toisin. Äidillä on yhtäkkiä uusi mies, he eivät muutakaan Oxfordiin ja Liv ängetään jälleen uuteen kouluun.

Tapahtumat vyöryvät Livin ylitse ja joka nurkassa piilee uusi salaisuus. Mitä hänen salaperäinen velipuoli-Grayson oikein piilottelee? Ja miksi ylemmän luokan suosituin poikaryhmä yhtäkkiä tietää Livistä asioita, joita hän ei ole itse kertonut? Kun Liv kaiken lisäksi lopulta päätyy salaperäiseen uniovisokkeloon, jossa hänellä on aivan uudenlaisia kykyjä, hänen seikkailuhalu on herätetty. Salaperäinen ovisokkelo on kuitenkin vaarallinen ja eräs Annabell ja hänen demoninsa ovat liikkeellä. Mutta kenties hyvännäköinen Henry on syy Livin uteliaisuudelle?!?

Tämä kirja on fantasia, johon on lisätty sopivasti jännitystä, huumoria ja hiukan romanssia. (tämä kirja soveltuu kuitenkin myös herkkähermoisille, ei tämä mitään kauhua ole). Kirja on yksi lempikirjoistani ja suosittelen sitä lämpimästi etenkin 13-17 vuotiaille tytöille.

Kirja on trilogian ensimmäinen osa, ja on luettava loputkin osat, jotta saa tietää miten tarina päättyy.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn