Kirjasto
Aleksi Delikouras: Nörtti – New game
Otava, 2012
esitellyt 8.6.2012 Noora Manninen
(kesätöissä pääkirjastossa 4.-17.6)
  
Vuonna 2012 julkaistu uutuuskirja Nörtti – New game kertoo yläasteikäisestä nörttipojasta; Dragonslayer666:sta. Hän omistaa elämänsä tietokonepelien pelaamiselle ja haluaisi kehittyä maailman parhaaksi pelaajaksi, mutta valittava äiti, koulunkäynti, pään sekoittava tyttö ja koulukiusaajat ovat ärsyttäviä hidasteita haaveelle.
  
Kirja kertoo Dragonslayerin elämästä päiväkirjamaisesti hänen itse kirjoittamanaan. Kirja on huvittavaa luettavaa teiniangsteineen, ja kirjoittajaan onkin helppo samaistua. Hän purkaa ärsytyksensä suorasanaisesti päiväkirjan sivuille ja välillä kirjaa lukiessa myötätunto ja ymmärrys ovat huipussaan.
 
Kirjassa puhutaan henkilöistä usein virtuaalinimillä. Keskeisiä henkilöitä ovat Fetasalaatti, Hege91, Pinokkio, Jake, äiti ja äidin kreikkalainen miesystävä Jorgos. Jorgos on monessa asiassa Dragon puolella ja he tulevat hyvin toimeen. Jake taas on uusi tuttavuus koulusta, joka tuputtaa Dragoa vaateostoksille, jotta hän tekisi vaikutuksen Fetasalaattiin. Mutta Drago ei ymmärrä; eikö se ole naama jota pussataan eikä esim. uudet lenkkarit?
  
Vaikka kirja kertookin epäsuositusta nörtistä, on se silti hauska, tapahtumarikas ja todenmukainen. Osa tekstistä on ankaraa valittamista ja purkautumista, mutta sekaan mahtuu myös syvällisempää ajattelua ja mielenkiintoisia välikohtauksia kuten Dragon lavastaminen/luuleminen kouluampujaksi, sairaalakuntoon hakkaaminen ja kotoa karkaaminen.
  
Tykkäsin kirjasta kovasti ja suosittelenkin sitä nykynuorisolle, tietokoneiden käyttäjille ja erityisesti pojille.
  
Kielenkäyttö on välillä aika rajua, mutta sille on helppo nauraa ja se tekee kirjasta erilaisen ja hauskan luettavan.
  
   
    

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn