teatteri

kulttuuritarinoitaTutustu Johanna Suomisen toimittamaan Kulttuuritarinoita Jämsästä -blogiin. Siinä nostetaan esiin riemulla paikallisia taitajia sekä elämyksiä. Blogi on toteutettu yhteistyössä Jämsän kaupungin kanssa.

Huopakeskus

Jämsä on ainutlaatuinen huovan tekemisen keskus. Se on yhdistänyt Keski-Suomen perinteikkään ja ainutlaatuisen huopateollisuuden, käsityöläiset, lampolat, taiteilijat sekä kotimaasta että ulkomailta sekä myös alaa lähellä olevat yhdistykset. Joka kesä Jämsässä järjestetään kansainvälinen huopanäyttely.

Innoitusta

taidenayttelyJämsän kaunis luonto ja upeat maisemat ovat innoittaneet taiteilijoita jo vuosisatojen ajan. Nykyäänkin moni taiteilija on löytänyt kotinsa Jämsästä. Lukuisat taidegalleriat ja kotiateljeet tarjoavat mielenkiintoista nähtävää. Eliel Saarisen, Akseli Gallen-Kallelan ja muiden kuuluisuuksien maalaamia teoksia voi ihailla esimerkiksi Gösta Serlachiuksen taidemuseossa naapurikaupungissamme Mänttä-Vilppulassa.

Kotiseutumuseosta virtuaalimuseoon

Jämsässä on neljä kotiseutumuseota ja erikoismuseoita, jotka kertovat alueen perinteistä mitä parhaiten; kotiseudusta, maamiehen elosta ja olosta sekä Suomen ilmailuteollisuuden alkuvaiheista. Museot ovat pääasiassa avoinna kesäaikaan tai tilauksesta ryhmille, mutta virtuaalimuseon Museo24 avulla voit päästä kulttuurikierrokselle vaikka heti.

arrow roundMuseot
arrow roundTaidenäyttelyt
arrow roundTapahtumakalenteri
arrow roundTeatterit
arrow round
Virtuaalimuseo Museo24

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn