teatteri

Sivistystoimialalla myönnetään kohdeavustuksia järjestöille, yhteisöille ja yksityisille kuntalaisille. Samat periaatteet koskevat kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelujen avustustoimintaa.

Avustushakemukset suositellaan jätettäväksi ensisijaisesti sähköisen asiointipalvelun, eJämsä, kautta 2.12.2021 alkaen. Vuoden 2021 toimintaan kohdistuvat hakemukset tehdään vielä paperisella lomakkeella.

Sähköisen lomakkeen täyttö on tarkoin ohjeistettu ja avustushakemuksen jättäminen sähköisessä asiointipalvelussa on nopeaa ja vaivatonta. Sähköisen avustuslomakkeen täyttämisen voi jättää kesken ja tallentaa sen luonnoksena ja jatkaa lomakkeen täyttöä myöhemmin. Hakijan Oma asiointi -osiossa kaikki hakemukset säilyvät tallessa ja niiden tietoja voi hyödyntää aina seuraavia avustushakemuksia tehtäessä.

Sähköisen asiointipalvelun käyttö edellyttää vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla. Yhdistyksen, yrityksen tai yhteisön puolesta asioitaessa tulee kirjautuneella olla tähän myönnetyt Suomi.fi-valtuudet. Ohje Suomi.fi -valtuuden hakemiseen on sivun alaosassa kohdassa Ohjeet ja lomake.

Sähköiseen avustuksenhakupalveluun pääsee oheisen linkin kautta Avustuksenhaku

Avustushakemuksen voi jättää myös alla olevaa paperilomaketta käyttäen. Lomakkeen täyttämisen lisäksi hakijan tulee tehdä vapaamuotoinen suunnitelma avustettavasta toiminnasta kustannus- ja tuloarvioineen.

Avustukset haetaan pääsääntöisesti etukäteen kuitenkin niin, että ohjattujen liikunta- tai muiden ohjattujen ryhmien ohjausavustukset haetaan jälkikäteen. Avustusta voidaan hakea ympäri vuoden, mutta kuitenkin viimeistään 1.12. mennessä.

Avustus maksetaan jälkikäteen kuittijäljennöksiä tai muuta riittävää selvitystä vastaan. Avustuksesta voidaan maksaa kuitenkin osa etukäteen, mikäli kohteen/hankkeen toteutuminen sitä edellyttää. Mikäli tapahtuma ei toteudu maksetusta tuesta huolimatta, peritään maksettu tuki takaisin. 

Ohjeet ja lomake

 
Lisätietoja avustuksista antavat:

Liikunta- ja nuorisopalvelut
vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki
puh. 040 571 6556
Kulttuuripalvelut
kulttuurisihteeri-ohjaaja Päivi Himanen
puh. 0400  951 828

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn