Kirjaston ongelmatilanteet

Mitä tehdä ongelmatilanteissa Jämsän kirjastoissa? Kokosimme listan.
 • Kirjastokortin saa todistamalla henkilöllisyytensä sekä ilmoittamalla osoitetietonsa. Alle 15-vuotias tarvitsee myös holhoojan kirjallisen suostumuksen. Kortin allekirjoittaessaan asiakas sitoutuu noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä, jotka annetaan hänelle kortin teon yhteydessä. Jos asiakas ei noudata kirjaston käyttösääntöjä, hän menettää lainausoikeutensa.

  Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen. Kortti on aina esitettävä lainattaessa ja asiakas on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta. Kortin katoamisesta tulee ilmoittaa kirjastoon välittömästi. Laita viesti kirjasto@jamsa.fi tai soita 040 7122 503. Uuden kortin saa mistä tähän Keski-kirjastosta käymällä kirjastossa palveluaikana. Uusi kortti maksaa 2 euroa.

  Kirjastokorttihakemus (pdf). Tulosta ja tuo täytettynä kirjastoon. Korttia voi hakea myös sähköisesti. Täytä lomake verkossa. Hakemus päivittyy seuraavaksi arkipäiväksi.

  Ota käyttöön mobiilikortti! Katso ohjeet verkkokirjastosta.

 • Ota yhteys kirjastoon soittamalla palveluaikana 040 7122 503 tai Keski-kirjastojen chatissa keski.finna.fi. PIN-koodia ei anneta puhelimessa. Lähetämme sen sähköpostilla tai tekstiviestillä.

 • Yhteys voi välillä katketa, joten yritä kohta uudestaan. Huomaathan, että 10 euron velkasaldo aiheuttaa lainauskiellon. Velkasadon voit maksaa verkossa. Maksaminen alkaa verkkokirjastossa kirjautumisen jälkeen Maksut-sivulta. Minimimaksu on 1,00 € ja maksut on maksettava kaikki kerralla. Omissa tiedoissa kohdassa Finna-tilin asetukset tulee olla sähköpostiosoite kuittia varten.

  Ota yhteys pääkirjastoon: kirjasto@jamsa.fi tai soita palveluaikana 040 7122 503. Saat ohjeet miten toimia.

 • Ota yhteys pääkirjastoon: kirjasto@jamsa.fi tai soita palveluaikana 040 7122 503. Saat ohjeet miten toimia. Päiväaikaan voimme pyytää palveluntarjoajaa tarkistamaan lukijan kunnon etänä.

 • Omatoimikirjastoissa Jämsänkoskella, Kuorevedellä ja Länkipohjassa on oltava omat paperit mukana tulostamiseen. Tietokoneella on ohjeet tulostamiseen ja kopioimiseen. Älä sammuta virtaa monitoimilaitteesta.

 • Kun huomaat pääkirjastossa häiritsevää käytöstä palveluaikana, kerro siitä henkilökunnalle. Kaikista kirjastoista löytyy vartijan hätäpainike. Seuraa ohjeita. Aiheettomista hälytyksistä veloitetaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa