Kirjaston ongelmatilanteet

Mitä tehdä ongelmatilanteissa Jämsän kirjastoissa? Kokosimme listan.
 • Kirjastokorttia voi hakea sähköisesti. Täytä lomake verkossa. Voit hakea kortin aikaisintaan seuraavana päivänä kirjastosta palveluaikana.

  Voit myös saada kortin kirjastosta heti palveluaikana täyttämällä kirjastokorttihakemuksen  sekä todistamalla henkilöllisyytesi ja ilmoittamalla osoitetietosi. Alle 15-vuotias tarvitsee holhoojan kirjallisen suostumuksen. Kortin allekirjoittaessaan asiakas sitoutuu noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä:

  Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen. Kortti on aina esitettävä lainattaessa ja asiakas on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta.

  Ota käyttöön mobiilikortti! Katso ohjeet Keski-verkkokirjastosta.

 • Kortin katoamisesta tulee ilmoittaa kirjastoon välittömästi. Laita viesti kirjasto@jamsa.fi
  tai soita 040 7122 503. Uuden kortin saa mistä tahansa Keski-kirjastosta käymällä kirjastossa palveluaikana. Uusi kortti maksaa 2 euroa.

 • Ota yhteys kirjastoon soittamalla palveluaikana 040 7122 503 tai Keski-kirjastojen chatissa keski.finna.fi. PIN-koodia ei anneta puhelimessa. Lähetämme sen sähköpostilla tai tekstiviestillä.

 • Yhteys voi välillä katketa, joten yritä kohta uudestaan. Huomaathan, että 10 euron velkasaldo aiheuttaa lainauskiellon. Velkasadon voit maksaa verkossa. Maksaminen alkaa verkkokirjastossa kirjautumisen jälkeen Maksut-sivulta. Minimimaksu on 1,00 € ja maksut on maksettava kaikki kerralla. Omissa tiedoissa kohdassa Finna-tilin asetukset tulee olla sähköpostiosoite kuittia varten.

  Ota yhteys pääkirjastoon: kirjasto@jamsa.fi tai soita palveluaikana 040 7122 503. Saat ohjeet miten toimia.

 • Ota yhteys pääkirjastoon: kirjasto@jamsa.fi tai soita palveluaikana 040 7122 503. Saat ohjeet miten toimia. Päiväaikaan voimme pyytää palveluntarjoajaa tarkistamaan lukijan kunnon etänä.

 • Omatoimikirjastoissa Jämsänkoskella, Kuorevedellä ja Länkipohjassa on oltava omat paperit mukana tulostamiseen. Tietokoneella ja/tai tulostimella on ohjeet tulostamiseen ja kopioimiseen. Älä sammuta virtaa monitoimilaitteesta.

 • Kun huomaat kirjastossa häiritsevää käytöstä, kerro siitä henkilökunnalle kirjasto@jamsa.fi,
  p. 040 7122 503. Kaikista kirjastoista löytyy vartijan kutsupainike. Seuraa ohjeita. Aiheettomista hälytyksistä veloitetaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa