Lapset ja nuoret ja kirjasto

Kirjastokortilla voit lainata kirjoja, lehtiä, musiikkia, elokuvia, sekä lauta- ja videopelejä kaikista Keski-kirjastoista. Korttiin liitetyllä PIN-koodilla pääset käyttämään myös sähköisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja.

Alle 15-vuotias tarvitsee kirjastokorttia varten täytetyn hakulomakkeen huoltajan allekirjoituksella. Lisätietoja kirjastokortista ja korttihakemus.

Satutuokiot

Satutuokioilla sukellamme seikkailujen maailmaan! Kirjastojen satutuokiot on pääsääntöisesti suunnattu alle kouluikäisille lapsille, mutta kaikenikäiset satujen ystävät ovat yhtä tervetulleita. Satutuokion pituus on noin 30 min. Kurkkaa, milloin satutuokioita pidetään.

Myös päiväkotiryhmät voivat osallistua satutuokioille. Ilmoita osallistumisesta etukäteen! 
Lisätietoja: Johanna Elo, 040 687 8770, kirjasto@jamsa.fi, 040 7122 503

Varhaiskasvatus, koulut ja oppilaitokset

Kirjasto suosittelee päiväkodeille ja kouluille yhteisökorttia, jolla voi lainata työhön liittyviä aineistoja kuten lastenkirjoja ja ammattikirjallisuutta.

Toimitamme kouluille ja päiväkodeille toiveiden mukaisia, tiettyyn teemaan liittyviä kirjapaketteja. Kirjojen laina-aika on pidempi, lainoista ei peritä myöhästymismaksuja eikä muistutuksia lähetetä, ellei aineistosta ole varauksia. Kirjapakettien lainoja voi uusia mm. verkkokirjaston avulla.

Eskareille järjestämme kirjastoseikkailun, jossa tutustutaan kirjastoon ja käydään kurkkaamassa mitä maskottivaris Kraakku on lainannut eskarireppuunsa. Seikkailun lopuksi lapset saavat oman kirjastokortin.

Lisätietoja: Elina Jokinen, 040 712 2520, kirjasto@jamsa.fi, 040 7122 503

Lukio ja toinen aste

Lukion ja ammatillisen toisen asteen opiskelijat saavat opastusta kirjaston verkkopalveluihin ja tiedonhaun perusteisiin. Yhtenä näkökulmana on lähteiden luotettavuuden arviointi.

Kirjavinkit

Kirjavinkkaus tarkoittaa kirjoista puhumista. Vinkkauksen päämäärä on saada kuulija lukemaan esitelty kirja. Tarjoamme vinkkausta lukuvuoden aikana kaikille Jämsän koulujen kolmos- ja seiskaluokkalaisille.

Lukuneuvonta

Keski-kirjastojen lukuneuvojat etsivät sinulle sopivia kirjoja toiveidesi ja
lukutottumustesi perusteella. Voit pyytää vinkkejä myös äänikirjoista,
e-kirjoista ja elokuvista. Ota yhteyttä lukuneuvojaan.

Vinkkilistan voit tilata sähköpostiisi, noutaa kirjastosta valmiin kirjapaketin tai varata henkilökohtaisen ajan lukuneuvojalle.

Lukudiplomi

Jämsän kirjastossa on käytössä Keski-kirjastojen yhteiset lukudiplomit.
Lukudiplomin sivulta löytyy  lukuvinkkejä eskareista yläkouluikäisiin.
Diplomikirjoja voi tarvittaessa tilata myös muista Keski-kirjastoista.
Muistathan, että varaaminen on ilmaista!

E-palvelut

Voit lainata sähköisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja tai lukea verkkolehtiä eri kielillä sekä lainata soitonopetuskursseja. E-aineistojen käyttöön tarvitset kirjastokortin ja siihen liitetyn PIN-koodin. Tutustu e-aineistoihin.

Hyödyllisiä linkkejä

Keski-kirjastojen lasten sivut
Keski-kirjastojen nuorten sivut

Sivupiiri.fi – Lasten ja nuorten kirjallisuussivusto, jossa on kaikkea hauskaa kirjallisuuteen ja lukemiseen liittyvää: muun muassa vinkkejä, blogeja,arvosteluita, kirjailijaesittelyjä ja näppärä kansikuvahaku.

Lukemo.fi – lastenkirjainstituutin ylläpitämä portaali esittelee kirjauutuudet ja kokoaa tietoa lasten- ja nuortenkirjallisuudesta.

Jaa sosiaalisessa mediassa