Ladut, hiihto ja mäkihyppy

Tiedoksi! Jämsän latujen kunnossapito 2023/24

Jämsän kaupunki on heikosta taloustilanteesta johtuen päätynyt rajoittamaan viikonlopun latujen kunnossapitoa niin, että päätoimisesti pidetään kunnossa Särkijärven kautta kulkevaa Himos-Jämsä välistä latuverkostoa. Jämsänkosken taajamassa sijaitsevia latuja kunnossapidetään viikonloppuisin vain työajan sallimissa rajoissa.

Orivuori-Kastjärvi- Pykälän maja ajetaan arkisin ennallaan, sekä Orivuori-Asemanmäki- Särkijärvi, ajetaan arkisin normaalisti.

 

Jämsän seudulta löytyy vaihtelevia ja luonnonkauniissa maastoissa kulkevia hiihtoreittejä yhteensä noin 100 kilometriä. Valaistuilla reiteillä valot ovat päällä klo 8.00-21.00 pimeän aikaan. Hiihtolatuja ryhdytään kunnostamaan riittävän lumisateen jälkeen.

Palvelu kertoo latujen kunto- ja huoltotiedot (milloin latu on viimeksi huollettu tai ladun kunto todettu) sekä tyylin, pituuden ja valaistuksen. Kaupungin latujen kunnossapidosta huolehtii kaupungin elinvoimatoimi.

Himosalueen laduista vastaa Himosvuoren latuosuuskunta p. 0400 183303.
Alueen latujen hoidon kustannuksiin kaudella 2023-2024 osallistuvat Himosvuoren latuosuuskunnan lisäksi Jämsän kaupunki, Himosalueen yrittäjät sekä mökinomistajat.

Oinaalan mäkihyppykeskus

Jokilaakson Mäkiseura ry ylläpitää Oinaalan mäkihyppykeskusta, osoite Koskenpääntie 22 B, 42300 Jämsänkoski. Mäkihyppääjien käytettävissä ovat K5, K15, K22 ja K45 hyppyrimäet sekä kesä- ja talvikaudella.

Lisätietoja:
Juhani Vilkkilä 0400 127260

Jaa sosiaalisessa mediassa