Nuorisotilat

Nuorisotiloilla nuoret voivat hengailla, tavata kavereitaan sekä osallistua erilaisiin aktiviteetteihin nuoriso-ohjaajan opastuksella.

Nuorisotiloja on neljässä taajamassa: Seppolassa, Jämsänkoskella, Hallissa ja Länkipohjassa. Nuorisotilat ovat tarkoitettu pääasiassa 13–17 -vuotiaille nuorille. Joillakin nuorisotiloilla on myös yökahvilatoimintaa.

Tilakohtaiset aukioloajat ja muut tiedot näet kunkin tilan omalta sivulta.

Säännöt luovat turvaa

Kaupungin nuorisotiloilla on käytössä yhteiset säännöt kaikkien viihtyisyyden ja turvallisuuden vuoksi. Nuoriso-ohjaajat puuttuvat havaittuihin sääntöjen rikkomisiin ensisijaisesti keskustelemalla nuorten kanssa. Nuori voi myös puuttua sääntöjen rikkomisiin kertomalla siitä nuoriso-ohjaajalle. Sääntöihin voi tutustua tästä.

Kaupungin nuorisotiloilla on käytössä myös yhteinen päihdetoiminmalli, joka on laadittu yhdessä nuoriso-ohjaajien kanssa. Päihdetoimintamallin tarkoituksena on nuoriso-ohjaajien ohjeistus ja toimintamalli erilaisiin päihdetilanteisiin. Siinä on mm. määritelty päihteiden käyttöön, hallussapitoon, välittämiseen ja päihdepuheeseen puuttuminen sekä palveluihin ohjaaminen.

Kaupungin nuorisotilat ovat päihteettömiä, mukaan lukien kaikki päihteet ja rahapelit sekä päihteitä muistuttavat tai päihteiden kaltaiset tuotteet. Toimintamallissa on myös ohjeistusta mallin soveltamisesta nuorisotyön muissa toimintaympäristöissä.

Uudet työntekijät, vapaaehtoiset, opiskelijat, harjoittelijat yms. perehdytetään päihdetoimintamalliin osana muuta perehdytystä.

 • Jämsän pääkirjaston yhteydestä löytyy Nuorten Raitti. Nuorisotilalta löytyvät niin biljardit, pelit, karaoket ynnä muut mukavat ajanviettotoiminnot. Tilasta löytyy langaton verkko.

  Avoinna: KESÄTAUOLLA
  ti klo 14-16: 4.-6. luokkalaisille
  ke klo 17-20: 13–17 –vuotiaille
  to klo 14-16: 4.-6. luokkalaisille, klo 17-20: 13–17 –vuotiaille
  pe klo 17-22:  13–17 –vuotiaille

  Kuukauden viimeinen perjantai yökahvila klo 18-23 yhteistyössä Jämsänjokilaakson Nuorten Palvelun ry:n kanssa. YÖKAHVILA TAUOLLA TOISTAISEKSI.

  Kuukauden ensimmäisenä perjantaina Nuorten Raitti suljettu.

  Poikkeavat aukioloajat näet nuorisopalveluiden Facebook -sivulta.

  Keskuskatu 2-4, 42100 Jämsä. Käynti Forumin takapihan kautta.

  Nuoret pelaavat Twisteriä

  Pia Salminen

  nuoriso-ohjaaja, kerhotoiminta, nuorisovaltuusto, liikennepuisto, sosiaalinen media

 • Nuorisokahvila Köpis on Jämsänkosken taajamassa sijaitseva 13–17 -vuotiaiden nuorisotila, jossa voit tavata kavereita kahvikupin ääressä, pelailla eri pelejä (esim. biljardi, pingis, PS4), kuunnella musaa sekä katsoa TV:tä.

  Nuorisokahvila Köpis toimii monitoimitalo Kyöpelin alakerrassa. Siellä kokoontuvat myös eri järjestöt sekä yhteisöt monipuolisten toimintojen parissa. Tilasta löytyy langaton verkko.

  Avoinna: KESÄTAUOLLA, AVATAAN KE 24.7.24
  ma (pariton viikko) klo 17-20
  ke, to klo 17-20
  pe klo 17-22
  la (parillinen viikko) klo 17-22

  Kuukauden ensimmäisenä perjantaina pidettävä yökahvila klo 17-24 toteutetaan yhteistyössä Jämsänjokilaakson Nuorten Palvelun ry:n kanssa.

  Poikkeavat aukioloajat näet nuorisopalveluiden Facebook -sivulta.

  Kauppakuja 3, 42300 Jämsänkoski.

  Rallipeli

  Teemu Liedenpohja

  nuoriso-ohjaaja, alue- ja nuorisotilatyö (Jämsänkoski), kohdennettu nuorisotyö, nettisivut, some, ehkäisevä päihdetyö, leiritoiminta

 • Köpiksen yhteydessä toimii kaksi vuokrattavaa bändikämppää. Toisessa näistä on perus PA:t, rummut sekä kosketinsoitin. Tätä kämppää vuokrataan vuoroperiaatteella tietyille viikonpäiville. Toinen kämppä on tyhjä, johon bändi tuo omat soittimet. Tätä kämppää vuokrataan yhdelle bändille kerrallaan, tietyille kuukausille, jotta soittimia ei tarvitse roudata edestakaisin.

  Bändikämppien varaukset tehdään Timmi-järjestelmän kautta. Bändikämpät on tarkoitettu alle 29-vuotiaiden nuorten bänditoiminnalle.

  Bändien treenitila

  Tiina Riihinen

  hyvinvointikoordinaattori

  Kelhänkatu 3, 42100 Jämsä

  Teemu Liedenpohja

  nuoriso-ohjaaja, alue- ja nuorisotilatyö (Jämsänkoski), kohdennettu nuorisotyö, nettisivut, some, ehkäisevä päihdetyö, leiritoiminta

 • Länkipohjan nuorisotila toimii Kylätilalla paikallisten aktiivien voimin. Nuorisotila on tarkoitettu 11–17 -vuotiaille.

  Avoinna:
  pe klo 18-22

  Länkipohjan nuorisotila

  Nuorisotilan toiminnasta vastaa Länkipohjan kyläaktiivit

  Länkipohjantie 15, 35400 Längelmäki
 • Kuutti on 13–17 -vuotiaiden nuorten ajanvietto- ja kohtaamispaikka Hallin taajamassa. Siellä voit tavata kavereita, kuunnella musiikkia ja pelata pelejä. Tilasta löytyy langaton verkko.

  Avoinna: KESÄTAUOLLA
  ke, pe klo 17-21

  Poikkeavat aukioloajat ilmoitetaan nuorisotilan ulko-ovessa.

  Rea Vaikkola

  koulunkäynninohjaaja, Kuoreveden koulu sekä vastaa nuorisotila Kuutin toiminnasta

  Opinkuja 2, 35600 Halli

Jaa sosiaalisessa mediassa