yrittaminen

Yrittäjä – hyödynnä maksuton energiatehokkuusneuvonta

KIINTEISTÖJEN ENERGIANKULUTUS

Rakennukset kuluttavat Suomen energiasta lähes 40 %. Miten kulutusta seurataan vaikuttaa suoraan kiinteistön energiataseeseen. Lämmitysjärjestelmästä riippumatta saadaan ilmanvaihdon ja lämmitysverkoston säädöillä säästöjä ilman suuria investointeja. On muitakin keinoja pienentää kiinteistön energian kulutusta ja hiilijalanjälkeä. Autoakin huolletaan ja säädetään, jotta auton kulutus ja päästöt pysyisivät asetetuissa rajoissa. 

Energiankulutusta saadaan vähennettyä säädöillä ja huolloilla sekä ottamalla käyttöön uutta talotekniikkaa, joka seuraa kiinteistössä tapahtuvaa toimintaa. Kiinteistöön asennetut tunnistimet ohjaavat valoja ja tilojen lämpötilaa käytön mukaan. Ilmanvaihto seuraa tilojen CO2  tasoa ja käyttäjien määriä. Uusia rakennuksia varustetaan näillä tekniikoilla ja niiden energiatehokkuus on huippuluokkaa.

Suuria yrityksiä velvoitetaan tekemään energiakatselmus. Vastaava kevyempi energiatarkastus on mahdollista tehdä kaikille kiinteistöille. Niissä tarkastellaan yrityksen energian kulutusta ja mahdollisuuksia kulutuksen ja päästöjen vähentämiseen. Energian ja materiaalien kestävällä käytöllä saadaan yritykselle säästöjä, jotka parantavat liiketoiminnan tulosta.

Business Finlandin energiatukia voivat hakea kaiken kokoiset yritykset myös ammatin- ja liikkeenharjoittajat sekä toiminimet. Niitä myönnetään vähähiilisiin ja energiatehokkuutta parantaviin investointi- ja selvityshankeisiin. Tukien määrät vaihtelevat eri investointihankkeille

  • Lämpökeskushankkeet (puupolttoaineet) 10 %
  • Lämpöpumppuhankkeet 15 %
  • Aurinkolämpöhankkeet 20 %
  • Kaatopaikkakaasuhankkeet 15 %
  • Pientuulivoimahankkeet 20 %
  • Pien-CHP-hankkeet 15 %
  • Aurinkosähköhankkeet 20 %
  • Biokaasuhankkeet 25 %

ja selvityshankkeille,

  • energiatehokkuussopimuksiin liittyvät kuntasektorin, mikroyritysten ja pk-yritysten energiakatselmukset 50 %
  • muut energiakatselmukset, -analyysit ja selvityshankkeet 40 %

Keski-Suomessa Benet Oy tekee alueellista maksutonta energianeuvontaa Energiaviraston toimeksiannosta yhteistyössä Motivan kanssa. Kuluttajia neuvomme heitä askarruttavissa energia-asioissa. Kuntia kannustamme energiansäästöön ja kerromme kunta-alan energiatehokkuussopimuksista sekä uusiutuvien kuntakatselmuksista. Yrityksiä opastamme energiatehokkuuteen ja tarjoamme tietoa energiakatselmuksista. Lisäksi teemme energiakatselmuksia ja - selvityksiä sekä erilaisia kannattavuusarviointeja.

Energianeuvojat,

Jouni Järvinen                                                                Sanna Oikari

Energia-asiantuntija                                                      Projektipäällikkö

050 528 9766                                                                 040 867 9441

 www.benet.fi

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn