Ahvenanmaa lahjoitti Jämsälle oman omenapuun

Ahvenanmaa on lahjoittanut tänä vuonna käynnistyvän Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlan kunniaksi oman omenapuun kaikille Suomen kaupungeille.

Jämsän nimikkopuu on istutettu Öfvergårdsin tilalle, noin puolen tunnin ajomatkan päähän Maarianhaminasta. Öfvergårdsin tilaa pitää pariskunta Anna ja Jan Alm. Maatila tunnetaan laadukkaista omenamehuistaan, jotka ovat saaneet paikallisia ja kansainvälisiä palkintoja.

Ahvenanmaa aloittaa sata vuotta täyttävän itsehallinnon juhlimisen tänään 9. kesäkuuta 2021. Vuoden ajan kestävän juhlan teemoina toimivat rauha, demokratia ja kestävä kehitys. Ahvenanmaalaiset kutsuvat suomalaiset mukaan juhlaan tarjoamalla juhlavuoden ajaksi palan ahvenanmaalaista ruokakulttuuria eli oman omenapuun.

Suomen kuntien johtajat on kutsuttu ensi kesänä pidettävään Ahvenanmaan 100-vuotisjuhlaan Maarianhaminassa.
– Omenapuun lahjoittaminen suomalaisille kaupungeille on sympaattinen tapa tuoda alueen ruokakulttuuria näkyväksi. Ehkäpä puista tulee uusi vierailukohde Ahvenanmaan kävijöille. Kiitämme lämpimästi lahjoituksesta ja kutsusta tuleviin juhliin, kaupunginjohtaja Hanna Helaste sanoo.

Omenapuun sadosta on tarkoitus valmistaa erikoistuote. Koko kaupunkimme on haastettu mukaan pohtimaan, mitä herkkua sadon antimista tuotetaan. Ehdotuksia voi jättää osoitteessa: https://campaign.visitaland.com/100-omenapuuta/

Sosiaalisessa mediassa Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlan tunniste on #åland100

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Hanna Helaste, p. 0400 742 751
Visit Åland Niko Micklin, p. 018 24000, niko.micklin@visitaland.com

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös