Alle 12-vuotiaiden harrastustoiminnan ryhmäkokosuosituksesta luovutaan Jämsässä 17.2. alkaen

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiaohjausryhmän sekä Jämsän kaupungin valmiusjohtoryhmän 16.2.2021 linjauksen mukaan Jämsässä vapautetaan alle 12-vuotiaiden harrastustoiminta 10 henkilön ryhmäkokosuosituksesta. Alle 12-vuotiaiden kilpailu- ja ottelutoiminnan järjestäminen on mahdollista myös sisäliikuntatiloissa ilman yleisöä. Jämsän kaupunki suosittelee, että mahdollinen kilpailutoiminta pidetään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Jämsän kaupungin harrastustoimintaan tarkoitetut tilat (esim. koulu-, nuoriso- ja sisäliikuntatilat) pidetään edelleen suljettuna kaupungin ulkopuoliselta käytöltä 1.3.2021 asti muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Ko. tiloja voidaan käyttää:

• Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten ohjatun harrastustoiminnan, koululaisten uinninopetuksen sekä kaikenikäisten lääkinnällisen kuntoutuksen järjestämiseen. Yli 12-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastusryhmät toteutetaan korkeintaan kymmenen henkilön ryhmissä. Uimahallissa eläkeläisten uintiin erikseen määriteltyinä aikoina. Musiikkiopiston ja työväenopiston toiminta mahdollistetaan suosituksen mukaisin rajauksin.
• Sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvaan ammattilaisurheiluun OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoimintaan sekä Olympiakomitean tukiurheilijoiden ja OKM:n apurahaurheilijoiden urheiluun

Alle 12-vuotiaille järjestetyt kilpailut ja ottelut sisäliikuntatiloissa ovat sallittuja ilman Avin rajoituksen mukaista yli kymmenen hengen yleisöä.

Yli 12-vuotiaiden lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumat kuntien sisäliikuntatiloissa (ml. jäähallit) on toistaiseksi kielletty, ellei ole kyse edellä poikkeuksena mainitusta ammattilaisurheilusta.

Ulkotiloissa voidaan järjestää yli 12-vuotiaiden lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumia, kun turvallisuussuunnitelma on tehty. Turvallisuussuunnitelma hyväksytetään Jämsän kaupungissa tartuntataudeista vastaavalla lääkärillä. Turvallisuussuunnitelman tulee pitää tiedon siitä, miten suunnitelman noudattamisesta huolehditaan ja miten sitä valvotaan. Tapahtuman järjestäjä vastaa järjestelyistä ja turvallisuudesta. Kilpailu- ja ottelutoiminnassa ei voi olla yli 10 henkilön yleisöä AVIn kokoontumisrajoituksen vuoksi sisällä eikä ulkona.

Lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta järjestetään niin, että joukkueet/ryhmät eivät kohtaa toisiaan muissa tiloissa kuin kentällä/salissa. Liikuntatilan koko ratkaisee, kuinka monta yli 12-vuotiaiden 10 henkilön ryhmää voi harjoitella kerrallaan samassa tilassa. Esimerkiksi jääkiekkokaukalossa voi harjoitella samanaikaisesti kaksi kymmenen henkilön ryhmää kaukalon eri päissä. Kaupungin sisäliikuntatiloissa on noudatettava käyttäjille ilmoitettuja ryhmäkokoja. Kaikille yli 12-vuotiaille suositellaan maskin käyttöä, ei kuitenkaan liikuntasuorituksen aikana tai uimahallin pesu- ja saunatiloissa.

Lasten ohjatuissa harrastuksissa vanhemmat eivät odota lapsiaan sisätiloissa. Vanhempien tulee vain saattaa lapset harrastamaan. Pukuhuoneiden käyttö minimoidaan. Joukkueiden ja ryhmien mukana ovat vain välttämättömät toimihenkilöt. Hygieniaohjeita ja turvavälejä noudatetaan. Toiminnan järjestäjät, esimerkiksi seurat, vastaavat ohjatun harrastustoiminnan järjestelyistä ja turvallisuudesta.

– Kaikessa toiminnassa tulee noudattaa korona-ajan vaatimia terveysturvallisuusohjeita. Korona-tilanne voin muuttua nopeastikin, joten toiminnan muutokset voidaan joutua tekemään myöskin nopeasti, toteaa vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki

Aikuisten sisällä tapahtuvaa harrastustoimintaa ei toistaiseksi suositella. Työväenopiston lähiopetus pienryhmissä on mahdollista ja asiasta tiedotetaan erikseen. Yli 10 henkilön yleisötapahtumia ei voi Avin kokoontumisrajoitusten mukaisesti järjestää edes ulkona. Avin viimeisin päätös kokoontumisrajoituksista on voimassa 1.3.2021 saakka.

Liikuntatilojen henkilömäärät (pdf)

Lisätietoja:

Vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki, p. 040 571 6556

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös