Asiakasmäärärajoitukset poistuivat Jämsän kaupungin tiloista

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella koronarajoitukset päättyivät helmikuun lopussa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Jämsän kaupunki ei enää rajoita toiminnoissaan, eikä tilojen käytössä asiakasmääriä. Maaliskuun alusta lähtien on palattu normaalien asiakasmäärien käyttöön uimahalli Koskikarassa ja sen kuntosalilla, Galleria Kivipankilla, kirjastoissa, kirjastoautossa, omatoimikuntosaleilla, liikuntasaleilla, nuorisotiloilla, puukoululla ja tiloissa, joissa järjestetään yleisötilaisuuksia ja/tai harrastustoimintaa.

Edelleen voimassa on kuitenkin tartuntatautilain 58c-pykälän hygieniavaatimukset, joilla pyritään ehkäisemään koronatartuntoja. Näin ollen asiakkaita ohjeistetaan etäisyyksien pitämisestä ja tarjotaan mahdollisuus käsien pesuun. Myös tilojen siivous on tehostettua.

Jämsän kaupungin hallintoylilääkäri Jyri Moilanen muistuttaa, että koronaa on edelleen paljon liikkeellä, mutta sairaalahoidon tarve on vakiintunut.

– Taudin leviämisen ehkäisy on nyt jokaisen yksilön omalla vastuulla, jotta terveydenhuollon kantokyky pysyy hyvänä ja korkealla tasolla olevat sairauspoissaolot eivät lisäänny entisestään. Muistetaan pandemian aikana opitut hygieniakäytänteet ja noudatetaan niitä. Lisäksi rokotusten ottaminen on edelleen tärkeää. Se on tärkein vakavan taudin ehkäisyyn vaikuttava yksittäinen tekijä, johon jokainen voi osaltaan vaikuttaa, Moilanen toteaa.

Lisätietoja:
Kehittämispäällikkö-opistojen rehtori, Sini Käkönen, p. 040 751 4731
Kirjastopalvelupäällikkö Merja Mäkinen p. 040 832 1123

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös