Etäopetus jatkuu Jämsän perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa pääsiäisen yli

Jämsässä noudatetaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiaohjausryhmän 24.3.2021 tekemiä koronasuosituksia. Kaupungin valmiusjohtoryhmä käsitteli ja linjasi asiaa kokouksessaan tänään keskiviikkoaamuna.

Etäopetus Jämsän kaupungin perusopetuksen 7. – 9.-luokilla ja lukiossa jatkuu 5.4.2021 asti erityisen tuen oppilaita lukuun ottamatta. Valmistelutoimet on käynnistetty.

Poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin eli etäopetukseen siirtyminen edellyttää perusopetuksen osalta toimivaltaisen viranomaisen päätöstä koulutilojen sulkemisesta. Päätöksen tulee perustua terveysviranomaisten tekemään arvioon ja oltava välttämätöntä.

Lasten ja nuorten ryhmätoiminta on keskeytetty 5.4.2021 saakka. Muut voimassa olevat koronarajoitukset jatkuvat 18.4.2021 saakka. Koulujen etäopetuksesta ja muista rajoituksista tiedotetaan tarkemmin erillisellä tiedotteella.

Vahva maskisuositus

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii, aivastaa tai puhuu. Kasvomaski estää pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kun käytät kasvomaskia, suojaat muita tartunnalta. Kasvomaskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti.

– Osa koronavirustartunnoista on oireettomia tai hyvin vähäoireisia, ja tästä syystä henkilö ei aina ole tietoinen tartunnastaan. Virus voi tarttua jo muutama päivä ennen oireiden alkua, tartuntataudeista vastaava hallintoylilääkäri Unto Palonen muistuttaa.

Pysäytä viruksen leviäminen, käytä itse ja vaadi myös läheisiäsi käyttämään maskia!

Lisätietoja:

Hallintoylilääkäri Unto Palonen p. 040 617 5215
Vs. kaupunginjohtaja Anna-Liisa Juurinen p. 040 747 7736

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös