EU-koronatodistus löytyy Omakannasta

EU:n koronarokotustodistus on saatavilla Omakannassa. Myös kaksi muuta EU:n koronatodistuksista eli testitulostodistus ja todistus sairastetusta koronavirustaudista löytyvät myös Omakannasta.

Tietojärjestelmätoimittaja on tehnyt korjauksia rokotustietoihin, jotka on kirjattu alkuvuoden ja kevään ajan ennen rokotuslomakkeiden päivitystä rokotustodistuksiin soveltuvaksi.  Jämsäläisten koronarokotustiedot Omakannassa ovat siten nyt yli 95 % oikeassa muodossa ja todistus muodostuu jo suurimmalle osalle rokotetuista.

EU:n koronarokotustodistuksessa tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Todistus on maksuton. Mikäli koronarokotuksesta on yli viikko eikä koronarokotustodistus ole saatavilla Omakannasta ja asiakas tarvitsee todistuksen, voi ottaa yhteyttä terveysaseman puhelinpalveluun 020 630 6020.

Jatkossa rokotustodistus on saatavilla Omakannasta viimeistään 5 vuorokauden kuluessa rokotuksesta. Jokainen rokotettu saa Omakannasta koronarokotustodistuksen, jonka voi itse tulostaa. Lisäksi toisen henkilön voi valtuuttaa käyttämään Omakantaa omasta puolestaan.

Todistuksen saa noudattamalla seuraavia ohjeita:

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Avaa rokotustodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä.

Henkilöt, jotka eivät käytä Omakanta-palvelua tai valtuuta toista henkilöä käyttämään sitä puolestaan, saavat terveydenhuollosta muun todistuksen koronarokotuksesta. Heinäkuulla on tulossa käyttöön kansallinen palvelu, jonka avulla koronatodistus voidaan terveysasemillamme tulostaa niille, jotka eivät käytä Omakanta-palvelua. Toistaiseksi käytössä on terveysasemalla hoitajan täyttämä koronatodistus -lomake, mikäli rokotustodistus ei ole saatavilla Omakannassa.

Matkailuun liittyvät kysymykset

THL ohjeita matkailuun liittyen löytyy linkistä: Matkustaminen ja koronaviruspandemia – Infektiotaudit ja rokotukset – THL

Jos suunnittelet matkaa ulkomaille, ota huomioon, että maat voivat rajoittaa maahantuloa. Tarkista ajantasaiset maahantulo- ja karanteenimääräykset ennen matkaa. Kannattaa myös selvittää etukäteen, vaaditaanko maahan tulevilta matkailijoilta negatiivinen koronatestitulos. Suomesta ulkomaille suuntautuvan matkustamisen vuoksi tehtävät covid-19-testit toteutetaan yksityisellä sektorilla.

Kun palaat Suomeen, edessä voi olla terveystarkastus ja yksi tai kaksi koronatestiä sekä vapaaehtoinen kontaktien välttäminen, kunnes saat negatiivisen tuloksen 72 tunnin testistä. Suomeen saapuvien matkustajien covid-19-testaus tehdään julkisessa terveydenhuollossa ja on maksutonta.

Jämsän Terveys Oy:n tiedote (pdf)

Titta Frantsila                                                        Sisko Tiirinen
Johtava ylilääkäri                                                  Palvelujohtaja
Jämsän Terveys                                                     Jämsän Terveys

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös