Forumin tilat luovutetaan kaupungin käyttöön

Jämsän pääkirjaston, nuorisotilan, neuvonnan ja matkailuneuvonnan muutto uusiin tiloihin on jälleen yhden askeleen lähempänä, sillä muutostyöt on saatu valmiiksi aikataulussa. Forumin liikekeskuksessa sijaitsevat tilat luovutetaan Jämsän kaupungille maanantaina 31. tammikuuta.

Pääkirjaston, neuvonnan, matkailuneuvonnan ja nuorisopalveluiden käyttöön tulee yhteensä 1554 neliötä. Kohdetta on remontoitu uutta käyttötarkoitusta silmällä pitäen elokuusta lähtien.
Tiloista on tehty 10 vuoden vuokrasopimus.

– Eri toimintojen sijoittuminen saman katon alle mahdollistaa henkilöstön yhteiskäytön, yhteistyön ja ideoinnin uusin tavoin, iloitsee kirjastopalvelupäällikkö Merja Mäkinen.

Kalustamisen ja muuton jälkeen kirjasto alkaa palvella asiakkaita entistä laajemmin aukioloajoin omatoimipalvelun käyttöönoton myötä. Kirjastoon toteutetaan myös hiljainen lukusali ja äänieristetty neuvottelukuutio neljälle hengelle.

Nuorisotilan noin 200 neliön kokonaisuuteen sijoittuvat monitoimitilan lisäksi omat alueet pelaamiseen, television katsomiseen, musiikin kuunteluun ja soittamiseen. Keittiö on yhteiskäytössä henkilöstön kanssa. Nuorisotilojen sisustus suunnitellaan yhdessä käyttäjien kanssa, myös seinien väreissä näkyvät nuorten mieltymykset.

Forumiin tulee sijoittumaan myös kaupungin neuvonnan ja matkailuneuvonnan palvelut. Lisäksi työtiloja tulee muun muassa vapaa-aikapalvelujen henkilöstölle.

Uudet tilat palveluineen avautuvat käyttäjille todennäköisesti huhtikuussa. Pääkirjasto on toiminut väistötiloissa vuoden 2016 alusta lähtien.

 

Lisätietoja:
Kirjastopalvelupäällikkö Merja Mäkinen p. 040 832 1123
Vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki p. 040 571 6556
Matkailu- ja markkinointijohtaja Ulla Haggren p. 040 526 1393

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös