Gradia Jämsä siirtyy etäopetukseen

Julkaistu: 31.01.2021, 15:31 Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia

Ammatillista koulutusta Jämsän toimintaympäristössä järjestävä Gradia Jämsä siirtyy 1.2.2021 alkaen pääsääntöiseen etäopetukseen kahdeksi viikoksi. Opiskelijat eivät tule maanantaina kouluun, ja ryhmänohjaajat ja opettajat tiedottavat maanantaina opiskelujen jatkamisesta.

Erityisen tuen tarpeessa olevien opiskelijoiden opetusjärjestelyt voidaan edelleen järjestää Gradian turvallisuusohjeita noudattaen lähiopetuksena. Ehdottomasti läsnäoloa vaativissa toteutuksissa, esimerkiksi ammatillisen koulutuksen välttämättömien käden taitojen osalta ja valmistumisen varmistamiseksi, voidaan järjestää lähiopetusta turvallisuusohjeita korostetusti noudattamalla.

Päätös kytkeytyy Jämsän kaupungin päätökseen siirtää terveysviranomaisia kuultuaan Jämsän lukio etäopetukseen todetun tautitapauksen ja mahdollisen joukkoaltistumisen takia. Kaikkia viime viikolla lukion tiloissa 25. tammikuuta lähtien olleita kehotetaan hakeutumaan vähäisistäkin oireista koronatestiin. Jämsän lukio ja Gradia Jämsä tekevät läheistä yhteistyötä muun muassa yhdistelmäopinnoissa ja urheiluvalmennuksessa. Gradia Jämsässä ei ole tammikuussa todettu tautitapauksia.

Gradian Jyväskylän ammatillinen koulutus ja lukiokoulutus ovat toimineet viime joulukuusta alkaen pääsääntöisessä etäopetuksessa Jyväskylässä valitsevan koronvirustilanteen vuoksi. Gradia Jämsä on toiminut syyslukukauden ja alkuvuoden lähi- ja etäopetuksen yhdistelmämallilla.

Gradia Jyväskylän henkilöstössä tartunta ja altistumisten pohjalta karanteeneja

Gradia Jyväskylässä on todettu Harjun kampuksella liiketoiminta-alalla yksi tartunta ja kahdeksan altistumista 28.1. sekä Viitaniemessä yhdeksän altistumista teknologiayksikössä 26.1. Terveysviranomaiset ovat määränneet tarpeelliset karanteenit. Tartunta ja altistumiset koskevat henkilöstön jäseniä.

Lisätietoja:
Petteri Järvinen, rehtori, Gradia Jämsä, puh. 040 341 5022
Pirjo Kauhanen, rehtori, Gradia Jyväskylä, puh 040 341 6152
Vesa Saarikoski, kuntayhtymän johtaja, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, puh. 040 341 5100

Tiedote 1.2.2021Gradian koronaohjeita tiukennettu viruksen leviämisvaiheessa

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös