Gradia jatkaa etäopetusta Jyväskylässä helmikuun loppuun

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian tiedote 7.1.2021

Jyväskylän koulutuskuntyhtymä Gradia on päättänyt, että Gradia Jyväskylän ammatillinen opetus, valmentavat koulutukset ja aikuisten perusopetus sekä Gradia-lukioiden opetus jatkuvat pääsääntöisesti etänä helmikuun loppuun saakka. Gradia Jämsässä opetus jatkuu lähi- ja etäopetuksen yhdistelmämallilla.

Päätöksen taustalla on Jyväskylän kaupungin tammi- ja helmikuun ajaksi antama etäopetussuositus toiselle asteelle ja korkeakouluihin. Gradia Jyväskylä ja Gradia-lukiot ovat toimineet pääsääntöisesti etäopetuksessa 30.11.2020 alkaen.

Lähiopetusta ja -ohjausta voidaan toteuttaa sitä perustellusti vaativissa tilanteissa, kuten erityistä tukea ja ohjausta tarvitsevien opiskelijoiden opetuksessa, valmistumisen kannalta välttämättömien käytännön taitojen opetuksessa ja harjaannuttamisessa, lukioiden taito- ja taideaineissa sekä taiteen perusopetuksessa.

Kevään ylioppilaskirjoituksiin osallistuville lukiolaisille ja kahden tutkinnon opiskelijoille järjestetään tarvittava lähiopetus.

Kaikessa lähiopetuksessa huomioidaan Gradian koronaturvallisuusohjeet. Gradiassa on voimassa vahva maskisuositus, ja Gradia jakaa ammatillisille perustutkinto-opiskelijoilleen, lukiolaisille, aikuisten perusopetuksen opiskelijoille, Valma-opiskelijoille ja henkilöstölle viisi kappaletta uudelleen käytettäviä kangasmaskeja henkilöä kohden. Gradia kohdentaa tilanteessa erityistä tukea niille opiskelijoille, joiden eteneminen on poikkeuksellisten opetusjärjestelyjen vuoksi vaikeutunut.

Helmikuussa ei järjestetä penkinpainajaisia, eli penkkareita. Vanhojen tanssit ja niiden harjoittelu siirretään järjestettäväksi myöhemmin keväällä. Ajankohdasta tiedotetaan tammikuun aikana.

Gradia-ravintolat jakavat etäopetusjakson ajan ruokaa etäopiskelijoille keskiviikkoisin 13.1. alkaen. Ruoanjakeluun ilmoittaudutaan opiskelijoille erikseen lähetettävän kyselyn kautta. Lähiopetuksessa oleville opiskelijoille ruokailu järjestetään oppilaitoksissa.

Kevätlukukausi käynnistyy Gradia Jyväskylässä, Jyväskylän Lyseon lukiossa, Schildtin lukiossa ja Gradia Jämsässä 7.1. ja Jyväskylän aikuislukiossa 11.1.2021. Opiskelijat saavat lisätietoja opetusjärjestelyistä opettajilta ja ryhmänohjaajilta.

Lisätietoja:
Vesa Saarikoski, kuntayhtymän johtaja, puh. 040 341 5100.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös