Heinäkuu on museokuu

Heinäkuussa ovat avoinna kaikki Jämsän kotiseutumuseot, eli Aarresaari Jämsänkoskella, Kuoreveden Kotiseutumuseo, Längelmäen Kotiseutumuseo ja Pälämäen museo Jämsän keskustan tuntumassa. Myös kaupungin omistamaan Maamiehen museoon on mahdollista tutustua tilauksesta. (Jämsän 4 H-yhdistys, p. 040 587 7804, 0400 965 044)

Korona-ajan ohjeista keskeisimmät on syytä muistaa myös museoissa.- Tärkeätä on mennä museokäynnille terveenä, huomioida turvavälit, huolehtia käsihygieniasta ja muistaa noudattaa aivastelu- ja yskimisohjeita. Myös maskisuositus on edelleen voimassa.  Museoiden yksityiskohtaiset rajoitukset selvitetään vierailun aikana, sanoo palveluasiantuntija Hannu Ahlstedt.

Kotiseutumuseoiden lisäksi Jämsästä löytyy myös hienoja erikoismuseoita. Kirkkomuseot, lelumuseo ja yksityiset kotimuseot tarjoavat tutustujalle paljon kiinnostavaa tietoa.

Kotiseutumuseoissa vierailemalla tuttukin asuinympäristö avautuu uudella tavalla. Rakennuksien, esineistön ja niihin liittyvien tarinoiden avulla osa historiasta muuttuu todemmaksi ja inhimillisemmäksi. Museo on oivallinen kesän retkikohde niin oman alueen asukkaille kuin kesävieraillekin. Museot kertovat kiehtovia tarinoita Jämsän menneisyydestä.

Virtuaalimuseo Museo24 on internetin välityksellä avoinna jatkuvasti ja sen tiedostot täydentyvät koko ajan. Sen sivustoja selailemalla löytyy paljon mielenkiintoista tarinaa sanoin ja kuvin.

Museoiden yhteystiedot ja lisätietoja löytyy kaupungin internetsivuilta https://www.jamsa.fi/palvelut/kulttuuri/museot

Lisätietoja:
matkailuinfo
p. 050 372 0069 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös