Henkilömäärärajoitukset kaupungin tiloissa poistettu

Jämsän kaupungin hallinnoimissa tiloissa henkilömäärärajoitukset eivät enää ole voimassa, eikä toiminnalle ole asetettu rajoituksia. Riittävän etäisyyden säilyttäminen toisiin ihmisiin tulee kuitenkin olla mahdollista.

Tapahtumat ja tilaisuudet

Eri tapahtumien ja tilaisuuksien terveysturvallisuussuunnitelmaan ei enää tarvita tartuntatautilääkärin hyväksyntää, ellei poliisiviranomainen sellaista edellytä. Tapahtumiin, joiden järjestämiseen tarvitaan poliisiviranomaisen lupa, edellytetään myös terveysturvallisuussuunnitelmaa.

Säännönmukainen toiminta

Normaalissakin toiminnoissa, esimerkiksi luennoilla, liikuntaharrastuksissa, turnauksissa, kuorolaulussa ja konserteissa tulee edelleen noudattaa hygieniaohjeita.

– Noudatettavia hygieniaohjeita ovat tilaisuuteen osallistuminen oireettomana, mahdollisuus käsien pesemiseen tai desinfiointiin, pintojen puhtaana pitäminen, tapahtuman väljyys ja tilanteiden ruuhkattomuus, kaiken kaikkiaan tilaisuuden pitää olla hallinnoitu, tartuntatautilääkäri Suvi-Tuuli Ojala kertaa.

Merkittävän tai kohtalaisen riskin tilaisuudet

Merkittävän riskin tilanteissa olosuhteet ovat erityisen otollisia koronavirustartunnoille. Kohtalaisen riskin tilanteissa olosuhteet mahdollistavat koronavirustartunnat ja taudin leviämisen, jos kontaktien välttämiseen ei erityisesti kiinnitetä huomiota. THL on valmistellut riskipotentiaalin arviointitaulukon (linkki), jota voi käyttää tukena arvioitaessa eri tilaisuuksiin liittyvää tartuntariskiä ja leviämispotentiaalia. Kohtuullisen riskin sisältävät esimerkiksi joukkueurheiluun ja ryhmäliikuntaan käytettävät sisäliikuntatilat.

Vastuu ja harkinta merkittävän riskin tapahtuman terveysturvallisuudesta on aina tilaisuuden järjestäjällä. Kaupungin hallinnoimissa tiloissa merkittävän tai kohtuullisen riskin tilaisuudesta on kysymys lähinnä liikuntahalleissa, joissa on numeroimattomat katsomot.

Kaupungin liikuntahalleissa numeroimaton katsomo on Jämsänkosken yhtenäiskoulussa, Jämsänjoen yhtenäiskoulun Vitikkalan liikuntasalissa sekä Jämsän liikuntahallilla.

Merkittävän tai kohtuullisen riskin tilaisuuksissa suositellaan maskin käyttöä.

Maskisuositus

Jämsän kaupunki noudattaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin maskisuositusta (linkki).

12 vuotta täyttäneille henkilöille kasvomaskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa:
– julkisessa liikenteessä ja takseissa sekä matkustajille että kuljettajille
– kaikissa yleisissä sisätiloissa, joissa oleskelee paljon ihmisiä lähellä toisiaan
– koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkatessaan näytteenottoon ja ennen negatiivisen testituloksen saamista, mikäli joutuvat välttämättömän syyn vuoksi liikkumaan kodin ulkopuolella.

 

Lisätietoja:

Hallintojohtaja Auli Korhonen p. 040 4557 2146
Tartuntatautilääkäri Suvi-Tuuli Ojala p. 040 637 2121

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös