Himos-Jämsä ulkoilureitistöt: Karttakysely

Jämsän kaupunki on käynnistänyt Himos-Jämsä ulkoilureitistön suunnitteluprosessin. Reitistön tavoitteena on tarjota kuntalaisille ja matkailijoille selkeä, turvallinen ja laadukas mahdollisuus liikkumiseen luontoalueilla virkistystarkoituksessa. Reitistö tarjoaa monipuolisia reittivaihtoehtoja arkiliikuntaan, lähiretkeilyyn, pidempien vaellusten sekä maastopyöräretkien tekemiseen matkailu- ja asutusalueiden läheisiin metsiin. Laajempana tavoitteena reitistölle on matkailupalveluiden, liikunnan olosuhteiden ja virkistyskäytön lisääminen ja erityisesti kuntalaisen hyvinvoinnin edistäminen. Tavoite on myös ohjata maastossa liikkujat ylläpidetyille virallisille reiteille.

17.1.22 järjestettiin avoin työpaja kaikille sidosryhmille ja ulkoilureitistöistä kiinnostuneille. Etätilaisuutena pidetty työpaja keräsi noin 30 osallistujaa ja parituntisen tilaisuuden aikana kuultiin hankkeen etenemisestä, sekä työskenneltiin kolmessa työryhmässä.  Osallistujat pääsivät kommentoimaan ja antamaan näkemyksiä opastuksesta, reiteistä ja palveluista reittien varrella. Punaisena lankana työpajasta nousi esiin erityisesti reittien ja opasteiden kestävyys, palveluvarustus, taukopaikat, reittien saavutettavuus ja turvallisuus sekä laadukas toteutus. Lisäksi keskusteltiin muunmuassa ylläpidosta ja maanomistajien näkökulmasta.

Työpajan jatkoksi olemme avanneet karttakyselyn, johon jokainen asiasta kiinnostunut on tervetullut vastaamaan.

 Tule mukaan antamaan meille arvokasta näkökulmaa ulkoilureittien kehittämiseen ja osallistu kyselyyn oheisen linkin kautta  https://new.maptionnaire.com/q/399zrd8l6cd7. Kysely on avoinna 31.1.2022 asti ja siihen vastataan täysin anonyymisti.

Ulkoilureittisuunnitelma on osa Himos-Jämsä matkailualueen toimintaympäristön kehittämishanketta, joka käynnistyi toukokuussa 2021. Hankkeessa toteutetaan yhtäaikaa myös Himos-Jämsän matkailustrategiaa, jonka on määrä valmistua helmikuussa 2022.

Hankkeen rahoitus on osa rakennemuutoksen Jämsä-pakettia. Kokonaisbudjetti on noin 0,5 miljoonaa euroa, josta Keski-Suomen liiton rahoitus 90 prosenttia, Jämsän kaupunki 10 prosenttia.

Lisätietoja:
Projektityöntekijä, reitistöjen kehittäminen, Antti Mäkinen p. 040 756 1240
Matkailuasiantuntija Salia Binaud, p. 040 643 1113

Tutustu tarkemmin ulkoilureittisuunnitelmaan: https://himosjamsaulkoilureitisto.com/

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös