Iltapäivätoiminnassa selvittiin säikähdyksellä vaaratilanteesta

Jämsänjoen yhtenäiskoulun iltapäivätoiminnassa syntyneestä vaaratilanteesta selvittiin säikähdyksellä eilen tiistaina. Erityisen tuen oppilas katosi koulun pihalta hetkeksi, mutta hänet löydettiin muutamassa minuutissa.

Oppilaan katoaminen tapahtui iltapäivätoimintaan osallistuvien oppilaiden ja ohjaajien siirtyessä ulkoilemaan. Ohjaajia on ollut tapahtuman aikana läsnä kahdeksan ja oppilaita kymmenen. Iltapäivätoiminnan ohjaajien lukumäärä on ollut oppilasmäärään suhteutettuna vaaditun henkilömitoituksen mukainen.

– Tapahtumahetkellä oppilas on ollut hetkellisesti, arviolta 15-20 sekunnin ajan ohjaajien selän takana, jolloin hän on ohjaajien huomaamatta poistunut koulun piha-alueelta alikulkutunnelin kautta Paunun parkkipaikalle. Huomioliiveihin pukeutunut oppilas oli kateissa noin 6 minuuttia, jonka jälkeen hänet löydettiin hyväkuntoisena, apulaisrehtori Soile Kukkonen kuvailee tapahtumaa.

Oppilaan liikkuminen koulun piha-alueella ja parkkipaikalla selvitettiin koulun valvontakameroista.

– Koulun henkilökunta ja johto suhtautuvat asiaan erittäin vakavasti. Toimintaohjeet ja turvallisuussuunnitelmat tullaan tarkistamaan, toteaa rehtori Tuija Huikuri.

– Jo tästä päivästä lukien ohjaajat saavat täsmennetyt toimintaohjeet niin ulkoiluun kuin vastaavista tilanteista ilmoittamiseen, apulaisrehtori Soile Kukkonen sanoo.

Sivistystoimenjohtaja Leena Kilpeläinen painottaa oppilaiden turvallisuuden tärkeyttä. Vastaavaa tilannetta ei saa syntyä toistamiseen.
– Vaaratilanne on käyty perusteellisesti läpi oppilaan huoltajien kanssa. Tapahtunutta tilannetta ja virhettä on pyydetty heiltä anteeksi, Kilpeläinen sanoo.

Lisätietoja:

Apulaisrehtori Soile Kukkonen p. 040 527 6420
Rehtori Tuija Huikuri p. 040 702 8379
Ma. opetusjohtaja-opistojen rehtori Sini Käkönen p. 040 751 4731
Sivistystoimenjohtaja Leena Kilpeläinen p. 0400 542 062

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös