Jämsään neljän miljoonan euron avustus

Valtioneuvosto on tänään myöntänyt Jämsän kaupungille neljän miljoonan euron avustuksen tukitoimenpiteiden jatkamiseksi äkillisessä rakennemuutostilanteessa.

Kaupunki haki työ- ja elinkeinoministeriöltä Keski-Suomen liitolle valtuutta myöntää 4 000 000 euroa vuosille 2022 – 2024 laaja-mittaisten kehittämishankkeiden toteuttamiseksi Jämsässä.

– Neljän miljoonan euron rahoitus on merkittävä kädenojennus Jämsälle, jolla on mahdollisuus edistää Kaipolan tehdasalueen uutta tulevaisuutta, tukea Patriaa F-35 hankkeen toteuttamisessa sekä edistää muun elinkeinoelämän kehittymisedellytyksiä, vs. kaupunginjohtaja Anna-Liisa Juurinen iloitsee ja jatkaa – Kannamme huolta yritysrahoituksen riittävyydestä, sillä Jämsälle myönnettyä rahoitusta ei voi osoittaa yksittäisten yritysten investointeihin tai kehittämiseen.

Rahoituksen avulla työpaikkoja ja työvoimaa

Rahoituksen kohdentamisesta neuvotellaan paikallisten yritysten ja kehittäjien kanssa, jotta tulos olisi paras mahdollinen.
– Rahoituksen saaminen edellyttää meiltä vielä esitettyjen kokonaisuuksien tarkentamista hankkeiksi. Tavoitteena on uusien työpaikkojen synnyttäminen ja osaavan työvoiman varmistaminen alueemme kasvaviin yrityksiin, Anna-Liisa Juurinen tähdentää.

Kaupunki on hakemuksessaan esittänyt useita eri hankekokonaisuuksia. Tulevaisuuden työn konseptoinnilla muun muassa vahvistettaisiin ja laajennettaisiin Jämsä Tehtaan yhteisö- ja verkostokonseptia, syvennetään korkeakouluyhteistyötä ja rakennetaan oppimispolkuja tukemaan valittujen teollisuuden alojen osaamistarpeita. Osaavaa työvoimaa houkutellaan asumista osaajille -palvelulla. Palvelukokonaisuudessa vaikutettaisiin ihmisten asumisen ratkaisuihin ja tehdään muuttamisesta Jämsään mahdollisimman myönteinen kokemus.

Muita esitettyjä hankekokonaisuuksia ovat Kaipola diili -valmennus, tulevaisuuden liikkumisen teknologiapuiston perustaminen sekä teollisen ympäristön ja paperinvalmistusteknologian hyödyntäminen testaustoiminnassa.

Valtioneuvoston päätös 16.12.2021 (linkki)

Lisätietoja:

Vs. kaupunginjohtaja Anna-Liisa Juurinen, p. 040 747 7736

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös