Jämsä Tehdas sai rahoitusta

Keski-Suomen liitto antoi myönteisen rahoituspäätöksen Jämsä Tehdas -hankkeelle. Hanke on kaksivuotinen ja kestää vuoden 2022 loppuun asti. Keski-Suomen liiton rahoitus hankkeelle on 261 870 €.

Aivan mahtava juttu! Olen kaipaillut yhteistyötilaa siitä asti, kun päätin sijoittaa yritykseni Jämsään. Kansainvälisenä etätyöläisenä työt sujuvat hyvin mistä vaan, mutta odotan innolla taukosparrailua ja yhteistyömahdollisuuksien löytämistä muiden jämsäläisten tietotyöläisten kanssa, kertoo Saliens Oy:n sekä Infine Oy:n yrittäjä Kristiina Lähde.

Puitteet työn tekemiselle, kohtaamiselle ja oppimiselle

Jämsä Tehdas on enemmän kuin työtila tai toimistohotelli. Se tarjoaa käyttäjilleen yhteisön ja mahdollisuuden verkottua ja oppia yli toimiala- ja työtehtävärajojen. Yhteisöllisyyttä, verkottumista ja oppimista tukee Jämsä Tehtaan yhteisömanageri.

Jämsä Tehdas on yksi äkillisen rakennemuutoksen Jämsä-paketin hankkeista, jonka tavoitteena on elinkeinotoiminnan kehittyminen ja uusien työpaikkojen synnyttäminen alueelle sekä monipaikkaisuuden kehittymisen vahvistaminen. Jämsä Tehtaan kautta on myös tarkoitus vahvistaa korkeakoulutuksen läsnäoloa Jämsässä.

Jämsä Tehdas tulee sijoittumaan keskeiselle paikalle Jämsän keskustaan, jolloin paikasta tulee helposti lähestyttävä. Lopullista sijoittumispäätöstä tehdessä on tarkoitus kuunnella potentiaalisia käyttäjiä. Alustavan suunnitelman mukaan tilaan tulee 10 työskentelypistettä sekä tilat neuvotteluja, kohtaamisia ja oppimista varten. Työpisteet on tarkoitus varustaa mm. sähköpöydillä ja näytöillä, jotta työntekemisen olosuhteet olisivat mahdollisimman hyvät.

Kysyntään pyritään vastaamaan jo alkuvuoden aikana

Tarve toimivalle etätyötilalle on tiedostettu jo pidemmän aikaa. Kuluneen vuoden aikana nämä tarpeet ovat entisestään voimistuneet etätyön lisääntyessä. Jämsä Tehdas -hanketta on valmisteltu kuluvan vuoden ajan yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Kokemukset vastaavanlaisista hankkeista muualla maakunnassa ovat erittäin positiiviset. Lopullinen toimintakonsepti rakentuu yhdessä tilan käyttäjien kanssa. Suunnittelutyö käynnistyy heti vuoden alusta ja tavoitteena on, että tiloja päästään avaamaan mahdollisimman pian alkuvuodesta.

Lisätietoja: projektipäällikkö Petteri Koskinen, puh. 040 184 2276, petteri.koskinen@jamsa.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös