Jämsän kaupungin harrastustoimintaan tarkoitettujen tilojen käytölle uusia rajoituksia ajalle 8.-28.3.2021

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiaohjausryhmän 3.3.2021 suositusten ja Jämsän kaupungin valmiusjohtoryhmän 4.3.2021 linjausten mukaan Jämsän kaupungin harrastustoimintaan tarkoitetut tilat (esim. koulu-, nuoriso- ja sisäliikuntatilat) pidetään edelleen suljettuna kaupungin ulkopuoliselta käytöltä 28.3.2021 asti muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Ko. tiloja voidaan käyttää:

  • Vuonna 2008 syntyneiden ja nuorempien lasten harrastustoiminnan järjestämiseen yleisiä turvaohjeita (Liite 1.)  noudattaen niin, että harrastustoiminnassa (ml. kilpailutoiminta) pysytään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella.
  • Vuosina 2007–2002 syntyneiden harrastustoiminta on suljettuna 8. – 28.3.2021 ellei OKM:n ja THL:n turvaohjeistusta (Liite 2.)  voida noudattaa.
  • Lähiopetuksessa olevien koululaisten uinninopetuksen sekä kaikenikäisten lääkinnällisen ja vastaavan kuntouttavan toiminnan (esim. kehitysvammaisten ohjattu ryhmätoiminta) järjestämiseen.
  • Sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvaan ammattilaisurheiluun OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoimintaan sekä Olympiakomitean tukiurheilijoiden ja OKM:n apurahaurheilijoiden urheiluun

Aikuisten harrastustoiminta on suljettu Jämsän kaupungin sisätiloissa ajalla 8. – 28.3.2021 ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä. Uimahallin eläkeläisvuorot eivät ole käytettävissä ajalla 8. – 28.3.2021.

Lasten ohjatuissa harrastuksissa vanhemmat eivät odota lapsiaan sisätiloissa. Vanhempien tulee vain saattaa lapset harrastamaan eikä heidän tule kokoontua yli kuuden henkilön ryhmissä. Pukuhuoneiden käyttö minimoidaan. Joukkueiden ja ryhmien mukana ovat vain välttämättömät toimihenkilöt. Hygieniaohjeita ja turvavälejä noudatetaan. Kaikille yli 12-vuotiaille suositellaan maskin käyttöä, ei kuitenkaan liikuntasuorituksen aikana tai uimahallin pesu- ja saunatiloissa. Toiminnan järjestäjät, esimerkiksi seurat, vastaavat ohjatun harrastustoiminnan järjestelyistä ja turvallisuudesta.

Liikuntatilan koko ratkaisee edelleen, kuinka monta vuosina 2002-2007 -syntyneiden 10 henkilön ryhmää voi harjoitella kerrallaan samassa tilassa. Esimerkiksi jääkiekkokaukalossa voi harjoitella samanaikaisesti kaksi kymmenen henkilön ryhmää kaukalon eri päissä. Kaupungin sisäliikuntatiloissa on noudatettava käyttäjille ilmoitettuja ryhmäkokoja ja turvaohjeita. (Liite 3.)

– Kaikessa toiminnassa tulee noudattaa tarkoin korona-ajan vaatimia terveysturvallisuusohjeita. Kokosimme tiivistetysti yleiset turvaohjeet ja OKM:n ja THL:n turvaohjeistuksen helpottamaan harrastustoiminnan järjestäjien työtä toiminnan suunnittelussa ja järjestämisessä.  Järjestän teamsin välityksellä seuratoimijoille maanantaina 8.3. klo 16 palaverin, jossa käymme yhdessä mm. näitä ohjeita lävitse.  Pyydän, että mukaan haluavat ottavat sähköpostitse yhteyttä saadakseen linkin, toteaa vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki.

Nuorisotyöstä ajalla 8.-28.3.2021 Jämsän kaupunki tiedottaa viikon 10 alkupuolella. 

Liitteiden linkit tiedotteen lopussa.

Lisätietoja:
vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki, p. 040 571 6556

Liite 1. Turvaohjeet harrastustoiminnan järjestämiseen (pdf)

Liite 2. OKM ja THL turvaohjeet (pdf)

Liite 3. Tilojen enimmäishenkilömäärät (pdf)

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös