Jämsän kaupungin varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen hyvitykset

Jämsän sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 26.8.2201 varhaiskasvatuksen asiakasmaksun maksuhyvityksen myöntämisestä silloin, kun varhaiskasvatuspalvelujen piirissä olevalle lapselle määrätään tartuntataudeista vastaavan lääkärin toimesta tartuntatautilain mukainen karanteeni tai sairastumisen johdosta eristys.

Maksuhyvitys myönnetään niiltä päiviltä, jotka on merkitty lapsen karanteenipäätökseen/eristyspäätökseen ja jotka lapsi on ollut tosiasiallisesti poissa varhaiskasvatuspalveluista. Maksuhyvitys suhteutetaan kuukausimaksun perusteena olevaan toiminta-aikaan asiakasmaksuperusteiden mukaisesti. Maksuhyvitykseen oikeuttava aika on ilmoitettava varhaiskasvatuksen aluepäällikölle sähköpostilla tai Daisy-viestillä.

Koronaepidemia vaikuttaa edelleen lapsiperheiden arkeen. Toimintakauden alussa on varhaiskasvatuspalveluissa oleville lapsille määrätty karanteeni, jolloin karanteeniin asetetut lapset eivät saa käyttää varhaiskasvatuspalveluja. Tartuntatautilain mukaisia yleisvaarallisia tartuntatauteja ovat mm. tuhkarokko ja tuberkuloosi.

Tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin ja eristykseen liittyvä maksuhyvityskäytäntö on voimassa toistaiseksi.

Lisätietoja: varhaiskasvatusjohtaja Maija Jääskeläinen, p. 040 5079 571

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös