Jämsän lukion opiskelijoita omaehtoiseen karanteeniin

Jämsän lukion henkilökunnasta 14 työntekijää on saanut karanteenimääräyksen. Lisäksi omaehtoista karanteenia on suositeltu 83 opiskelijalle koronajäljitystiimin arvion perusteella.

Jämsän lukio on tänään siirtynyt etäopetukseen yhdellä henkilökunnan jäsenellä viikonloppuna todetun koronatartunnan vuoksi. Etäopetus jatkuu 14. helmikuuta saakka.

– Oppilaitoksessa on ollut tartunnastaan tietämätön henkilö, jolla sittemmin on todettu koronavirustartunta. Näissä tapauksissa altistuminen koronavirukselle on mahdollista, ja sen vuoksi varotoimena osalle opiskelijoita suositellaan omaehtoisesta karanteenia, hallintoylilääkäri Unto Palonen selventää.

Altistuminen ei välttämättä tarkoita sitä, että henkilö on saanut koronavirustartunnan. Omaehtoista karanteenia suositellaan uusien tartuntojen estämiseksi, koska koronaviruksen saanut voi taas tartuttaa sitä eteenpäin jo ennen kuin oireet alkavat. Karanteenisuosituksella pyritään estämään epidemian leviämistä. Omaehtoisessa karanteenin aikana suositus on, ettei perheen ulkopuolisia henkilöitä tavata eikä kodin ulkopuolella asioida esimerkiksi kaupassa.

Opiskelijoille ja heidän huoltajilleen on lähetetty suositus opiskelijan omaehtoisesta karanteenista Wilma –viestillä.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Hanna Helaste p. 0400 742 751
Hallintoylilääkäri Unto Palonen p. 040 617 5215
Sivistystoimenjohtaja Leena Kilpeläinen p. 0400 542 062
Rehtori Juha Damskägg p. 040 836 1604

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös