Jämsän lukioon 62 ensisijaista hakijaa kevään yhteishaussa

Toisen asteen yhteishaku päättyi 7.4.2021. Jämsän lukion ensisijaisten hakijoiden määrä oli 62. Määrä on selvästi pienempi kuin vuosi sitten, jolloin ensisijaisia hakijoita oli 76. Kaupungin yläkouluissa on nyt aiempaa pienempi ikäluokka. Tuleville vuosille lukioon odotetaan hiukan suurempia hakijamääriä.

Jämsän lukiossa varaudutaan järjestämään opetusta hakijamäärää suuremmalle opiskelijajoukolle, koska toissijaisia hakijoita oli 10. Lisäksi ennakkotiedon mukaan Gradia Jämsästä on tulossa 16 uuttaa kaksoistutkinnon suorittajaa. Tämä on selvästi aiempaa suurempi määrä. Yleensä yhdistelmäopinnot on aloittanut vuosittain 5-10 opiskelijaa.

Nyt yhdeksännen luokan päättävät oppilaat ovat uuden oppivelvollisuuslain piirissä. Oppivelvollisuus päättyy, kun toisen asteen opiskelija täyttää 18 vuotta. Lukiokoulutuksessa opintonsa keskeyttäneiden määrä on perinteisesti ollut vähäinen. Suurempi merkitys on oppivelvollisuusiän nostoon liittyvällä maksuttomuudella. Jatkossa koulutuksen järjestäjä hankkii uuden oppivelvollisuuslain piirissä oleville opiskelijoille opiskelussa tarvittavat oppimateriaalit ja kannettavat tietokoneet.

Yhteisvalinnan tulos julkistetaan aikaisintaan 17.6.2021. Tämän jälkeen lukioon voi hakea vielä Opintopolku-järjestelmän kautta jatkuvassa haussa.

Lisätietoja:
Lukiokoulutuksen rehtori Juha Damskägg, p. 040 836 1604

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös